Hoofdmacht knokt zich naar een punt tegen koploper! AVO 2 wint makkelijk!

Home Nieuws Hoofdmacht knokt zich naar een punt tegen koploper! AVO 2 wint makkelijk!

Afgelopen zaterdag stond de een na laatste thuiswedstrijd voor de selectie van AVO op het programma. AVO 1 ontving in de strijd tegen degradatie koploper K.V. Heerenveen 1. AVO 2 ontving laagvlieger Nic. 4 uit Groningen.

De wedstrijd van AVO 2 startte op een zonovergoten sportpark Marsdijk om precies 14:30 uur. AVO 2 liet direct zien dat het aanvallend het betere van het spel had. Verdedigend werden de top schutters en ex-spelers van Nic. 1 aan de ketting gelegd. Het geheel resulteerde in een terechte overwinning voor AVO 2. Eindstand 22-13. Hiermee blijft AVO 2 in de achtervolging op koploper Meeuwen 2. Meeuwen 2 staat bovenaan met 17 punten. AVO 2 volgt met 13 punten. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen.

De wedstrijd van AVO 1 tegen Heerenveen 1 stond onder leiding van scheidsrechter Henk Bakker en zijn assistent de heer Ger Jan van Driel. Om precies 16:00 uur floot scheidsrechter Bakker voor het begin van de wedstrijd. Heerenveen schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken 0-3. Erwerd om en om gescoord tot 2-4. Het was Heerenveen die met 2 rake afstandsschoten de voorsprong op vier goals zetten. 2-6. AVO bleef knokken en het eigen spel spelen. Het gaatje van 4 goals ging niet dicht. Er werd in de deze fase om en om gescoord. Bij 8-11 was het Heerenveen dat weer met scherp ging schieten. AVO was niet bij machte om wat terug te doen tegen het uitzonderlijk hoge schotpercentage van Heerenveen. Ruststand 9-16.

De tweede helft was het Heerenveen dat direct scoorde 9-17. AVO bleef als ploeg spelen en knokken voor elke bal. Het resulteerde in twee goals op rij. 11-17.  Tot 13-19 werd er om en om gescoord. Toen kwam het moment van AVO. Heerenveen kwam lastig onder de druk uit van de AVO verdediging en aanval voor aanval scoorde AVO vijf maal op rij. Op 17-19 deed Heerenveen wat terug. 17-20. Weer was het AVO dat twee keer scoorde. 19-20. Het vele AVO publiek ging er eens goed voor staan/zitten. Heerenveen sloeg 2x toe. 19-22. Er waren nog 5 minuten te spelen en onder luid applaus van het AVO publiek lukte het AVO om drie keer op rij te scoren en verdedigend de pot dicht te houden. Eindstand 22-22. Een bonuspunt voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een bonuspunt mag je wel zeggen ja. We Speelden de eerste 10 mintuten niet heel goed. Vanaf dat moment was het prima. Heerenveen schoot de eerste helft een percentage van bijna 40 procent. Wij schoten meer, maar konden hier niet tegen op. In de tweede helft zijn we gewoon doorgegaan met het spelen van ons spel. Wij moeten spelen om beter te worden en om ons beste korfbal te laten zien. We hebben gevochten en gespeeld als een team. Onze spelers hebben het goed opgepakt. We halen boven de twintig doelpunten. Heerenveen schoot in de tweede helft minder zuiver, zo konden we steeds dichterbij komen. We zijn blij met het punt. Zoals we al eerder hebben aangegeven, we bekijken het van training tot training en van wedstrijd tot wedstrijd. Groeien als ploeg is het mooiste wat er is. We kijken op het eind dan wel of het genoeg is voor handhaving. Onze spelers hebben dit punt verdiend. Ze hebben er hard voor gevochten, met elkaar.”

OP ZATERDAG 25 MEI A.S. GAAT DE AVO SELECTIE OP BEZOEK BIJ AMICITIA IN VRIEZENVEEN. VOOR AVO 2 ZAAK OM OP DE ROUTE NAAR BOVEN BIJ TE BLIJVEN. VOOR AVO 1 IS HET EEN WEDSTRIJD OM EEN STAP TE ZETTEN RICHTING DE FELBEGEERDE PLEK 7. (WELKE RECHT GEEFT OP EEN BESLISSINGSWEDSTRIJD) AVO 1 EN AMICITIA 1 DELEN SAMEN PLEK 7 EN 8 MET BEIDEN 5 PUNTEN. DE WEDSTRIJD VAN AVO 2 START OM 14:00 UUR. DE WEDSTRIJD AMICITIA 1 – AVO 1 START OM 15:30 UUR.

Foto’s: RODA-fotografie / Roelof Daalmeijer