Hoofdmacht knokt zich naar overwinning in Groningen

Home Nieuws Hoofdmacht knokt zich naar overwinning in Groningen

Afgelopen zaterdag speelde het eerste van AVO de return wedstrijd in Groningen tegen het ambitieuze Nic. 1. dat onder leiding staat van, misschien wel toekomstig bondscoach, Kees Vlietstra.

Om 20:00 uur floot het prima leidende scheidsrechter duo Berk en Mooren voor de start van de wedstrijd Nic. 1 – AVO 1. Het Alfa College in Groningen was redelijk gevuld door een aantal liefhebbers en natuurlijk ook door het publiek uit Assen. Het was AVO dat direct bij de start van de wedstrijd liet zien dat het vandaag niet gekomen was om zich zomaar over te geven. AVO kwam op 1-4. Nic. kon niet voorkomen dat AVO een strafworp kreeg. AVO miste de kans waarop Nic. de 2-4 binnen schoot. Met nog 12,5 minuut te spelen bleef de stand gelijk. Nic. kwam steeds dichterbij en AVO scoorde mee. Op slag van rust was het dan toch Nic. dat door een rake afstander langszij kwam. Rust. 8-8.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. AVO kwam in de vechtmodus en ging bij elke bal tot het gaatje. De wedstrijd ging gelijk op. Na 12,5 minuut in de tweede helft was de stand 13-14. Nic bleef knap terugkomen maar was vandaag zeker niet sterker dan AVO. De laatste 10 minuten waren om te snijden. Het publiek ging er eens goed voor zitten. AVO kwam met 3 minuten te spelen op 19-21. Nic scoorde de 20-21. AVO speelde een prima aanval maar kon niet voorkomen dat Nic nog een laatste aanval kreeg. Inmiddels stonden er nog 40 seconden op de klok. AVO veroverde bal, dacht het. Nic. kreeg de uitworp, maar kon niet voorkomen dat de onderschepping na de gemiste kans voor AVO was. AVO speelde volwassen de wedstrijd uit. Een verdiende zege voor AVO. 20-21 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja we zijn wel blij met elkaar. Dat zie je ook aan de spelers. Geweldig hoe we hier de hele wedstrijd met zijn allen hebben gestreden. De spelers, de bank en wij. Ondanks dat we niet veel winnen maken we enorme progressie op mentaal vlak. Dat zag je vandaag terug. Korfballend is er nog veel te leren op dit niveau, maar winnen in Groningen is ons nog niet vaak gebeurd de afgelopen jaren. We zijn blij met de beleving die we hebben gezien. Vaak als je onderaan staat komt er een soort motivatie probleem. Bij ons niet, wij zetten elke week de tanden er weer in. Ik hoop dat we dat ook de aankomende weken nog weer kunnen laten zien met elkaar. We spelen nu twee wedstrijden tegen ploegen die nog bovenin mee doen om de titel. Daarna zullen we de competitie thuis afsluiten tegen KVS. We zien er naar uit, we kunnen er enorm veel van leren.

De AVO selectie speelt aankomende zaterdag de een na laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Op bezoek komt de selectie van SDO uit Kamerik. SDO  1 en 2 doen nog mee voor de titel. AVO 2 start om 16:45 uur en AVO 1 start om 18:40 uur. Komt allen!!!