Hoofdmacht komt tekort! AVO 2 wint knap van De Meeuwen

Home Nieuws Hoofdmacht komt tekort! AVO 2 wint knap van De Meeuwen

Na de terechte nederlagen vorige week tegen beide koplopers, stond nu voor de selectie van AVO de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma. De selectie van k.v. De Meeuwen uit Putten kwam op bezoek naar de Marsdijkhal in Assen. Voor beide ploegen betekende het dat de nummer 2 op de ranglijst zou treffen.

AVO 2 begon de wedstrijd tegen De Meeuwen 2 goed. De Assenaren kwamen direct op voorsprong. De Meeuwen sloot steeds aan en nam voor rust de voorsprong. Het publiek kreeg een gelijk opgaande wedstrijd te zien met van beide ploegen prima aanvallen en dito korfbal. AVO speelde knap korfbal en was scherp in de afronding. Een prima wedstrijd en spannende wedstrijd waarbij het publiek werd verwend. De Meeuwen 2 liet zien dat het niet voor niets mee doet om de titel en bleef aanhaken. De laatste minuten van de wedstrijd waren bloedstollend spannend en er werd om en om gescoord. De scheidsrechter floot af bij 24-23. Een knappe en zeer verdiende overwinning voor AVO 2. De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Putten werd om 18:10 uur gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding scheidsrechters duo Benedictus en zijn assistent Rave. Vooraf was bekend dat De Meeuwen met het terughalen van sterspeler Bart Nieuweweg (ex KZ) niet meer heeft verloren en bovenin mee strijd om de titel. AVO wil zich zo snel mogelijk veilig spelen en dus was alles er op gericht om vandaag De Meeuwen te verassen. De wedstrijd begon gelijk op. Via 1-1 werd het 2-2 en 5-5. Het was De Meeuwen dat op voorsprong kwam 5-6 met nog 10 minuten tot de rust. AVO speelde prima maar wist moeilijk onder de druk van De Meeuwen uit te komen. Hierdoor liep De Meeuwen 3 punten uit. Ruststand op 7-10.

De tweede helft begon direct met een doelpunt voor De Meeuwen 7-11. Er werd om en om gescoord en AVO bleef de eerste 15 minuten minuten aanhaken met steeds een achterstand van 3 doelpunten. De Meeuwen kam steeds meer in de flow en waar AVO verzuimde te scoren deed De Meeuwen dat wel. 11-15 met nog 10 minuten te spelen. De laatste 10 minuten waren gelijk opgaand er werd om en om gescoord. AVO was niet bij machte om dichterbij te komen. 16-20 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We speelden vandaag niet heel slecht en bleven knokken voor elke bal. We kwamen op sommige punten tekort. Met name in de afronding en in iets mindere mate in de rebound.  In het eerste gedeelte van de wedstrijd missen wij 2 vrije ballen en 2 doorloopballen. Als je die maakt staat De Meeuwen niet 3 voor met rust. De Meeuwen scoort deze kansen wel, en maakt 4 uit 4 vrijeballen. Overigens vond ik de scheidsrechter daarin bepalend. Er werd erg veel maar ook eenzijdig gefloten, dat is voor beide ploegen natuurlijk niet leuk. Zowel Meeuwen als AVO zijn ploegen met veel strijd en beleving. Het ging hier vandaag ergens om. Na de rust is de wedstrijd geheel gelijk opgaand waarin wij een veel lager schotpercentage halen dan De Meeuwen. Daar komt bij dat we het onszelf ook nog eens enorm moeilijk maken door het eerste schot wat vandaag er vaak de korf mist. Daardoor kom je onnodig onder druk te staan door de schotklok. We gaan aankomende week op bezoek bij de andere topploeg in de poule. Dos (W). Thuis hebben we van ze verloren, we gaan er alles aan doen om daar in Maartensdijk de punten weg te kapen.”

OP 1 FEBRUARI SPEELT DE AVO SELECTIE EEN UITWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE DOS (W)! DE WEDSTRIJDEN WORDEN GESPEELD IN MAARTENSDIJK.  DOS (W) 2  – AVO 2 START OM 19:10 UUR en DOS (W) 1 – AVO 1 START OM 20:40 UUR  KOMT ALLEN!!