Hoofdmacht laat schot wederom in de tas, eerste plaats lonkt voor AVO 2!

Home Nieuws Hoofdmacht laat schot wederom in de tas, eerste plaats lonkt voor AVO 2!

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO weer een uitwedstrijd. AVO 1 ging op bezoek bij NKC in Nijverdal en AVO 2 nam het op tegen koploper LDODK 3.

AVO 2 speelde een prima eerste helft tegen LDODK 3. Echter LDODK 3 had steeds het initiatief met de scores en kwam steeds op voorsprong. AVO 2 hield aansluiting en met de rust was de stand dan ook 9-7 in het voordeel van LDODK 3.  In de tweede helft kroop AVO 2 steeds dichter bij LDODK 3 en vanaf 10-10 ging de wedstrijd gelijk op. Vanaf 12-12 kwam het initiatief steeds meer bij AVO te liggen. Steeds een puntje voor. Pas in de laatste seconden van de wedstrijd liep AVO twee punten uit. Een knappe en verdiende overwinning voor AVO 2. Eindstand. 15-17.

Om precies 16:00 uur floot het prima fluitende scheidsrechters koppel Hesselink en Kamphuis voor de start van de wedstrijd NKC 1 – AVO 1. Saillant detail, de scheidsrechters waren vorige week te gast op sportcomplex Marsdijk. Hier floten ze AVO 1 – Ritola 1. Twee keer op rij dezelfde scheidsrechters komt zelden voor. De scheidsrechters gingen er goed mee om, ze floten een prima wedstrijd vandaag. AVO kwam op voorsprong. Het eerste kwartier waren de doelpunten duur. 2-2. Het tweede kwartier maakte NKC vier doelpunten en AVO 1. Het resulteerde in een ruststand van 6-3.

De tweede helft was attractiever. NKC maakte direct na rust het verschil en kwam op 14-7 voorsprong. Hierna begon AVO mee te scoren en liep wat in, eindelijk werden de kansen omgezet in doelpunten. Eindstand 20-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja we creëren genoeg maar scoren niet. Het is natuurlijk niet goed als je voor rust al drie strafworpen mist. Maak je ze, dan blijf je er gewoon bij. We kunnen het wel, in de tweede helft maken we 11 doelpunten. Dat schept vertrouwen voor de wedstrijd die komen gaat. We balen dat we net dat stukje missen waar we de wedstrijden mee kunnen winnen. Hier gaan we met elkaar weer mee aan de slag.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 de laatste thuiswedstrijd voor de zaal. CSL 1 en KZ 3 komen op bezoek naar Assen. AVO 2 speelt om 15:30 uur en AVO 1 om 17:00 uur. Komt allen!