Hoofdmacht maakt valse start, AVO 2 wint knap

Home Nieuws AVO Senioren Hoofdmacht maakt valse start, AVO 2 wint knap

AVO 1 – Wit-Blauw/Green Organics 1,  21 – 24  (02-9-2017)

Voor de korfballers uit Assen begon de competitie afgelopen zaterdag met de thuiswedstrijd tegen
Wit-Blauw/Green Organics 1 uit Kampen. Ten opzichte van vorig jaar is de bezetting van AVO 1 op vier plaatsen gewijzigd, waaronder drie spelers die vanuit de junioren zijn doorgestroomd. Tevens is Marije Lunshof na een langdurige blessure nog niet inzetbaar. Zij zal de training binnenkort weer oppakken. Na de goede resultaten in de oefenwedstrijden, begon AVO met vertrouwen aan deze wedstrijd tegen één van de kanshebbers voor het kampioenschap. Pas in de zevende minuut werd de score geopend door een afstandsschot van de gasten. AVO had haar antwoord echter snel klaar. In die beginfase werd wel duidelijk dat AVO haar niveau van de laatste oefenwedstrijden bij lange niet bereikte. Wel wisten de Assenaren in de eerste zestien minuten een 5 – 2 voorsprong te nemen maar zes minuten later was de stand omgedraaid naar een 5 – 6 achterstand. AVO speelde de gasten in de kaart door te statisch te spelen. Halverwege de wedstrijd zochten beide teams bij de stand 10 – 9 in Asser voordeel de kleedkamers op. Na de rust lieten AVO en Wit-Blauw elkaar niet los en het scoreverloop tot de stand 19 – 19 gelijk op. Ook in deze tweede helft zagen we bij AVO nog niet de geestdrift die wil om te winnen die in de oefenwedstrijden wel te zien was geweest. Het schieten aan AVO-zijde was soms slecht verzorgt. Vanaf de stand 19 – 19 met nog een minuut of acht te gaan, sloeg Wit-Blauw haar beslissende slag. Met vier doelpunten op rij tekenden zij 19 – 23 op het scorebord. In de toen nog resterende twee minuten benutte AVO te weinig kansen om nog een beter resultaat uit het vuur te slepen. De wedstrijd werd beëindigd bij de stand 21 – 24.
Volgende week, op zondag 10 september, speelt AVO 1 in Oostwold tegen het gepromoveerde OWK 1. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

AVO 2 – Nic./Alfa-college 4,  25 – 17  (03-9-2017)

AVO 2 speelde o.l.v. de nieuwe trainer/coach Ronald Wessels een goede tegen de Groningers van Nic. 4.

Ook AVO 2 wil in de reserve 1e klasse meedoen om de knikkers om net als in de zaalkorfbalcompetitie volgend seizoen een niveau hoger te spelen. Na afloop van deze wedstrijd werd er vertrouwen uitgesproken in de daarvoor te behalen doelstelling.
Vanaf het beginsignaal liet AVO zien wat har bedoeling was. De eerste aanval werd met een score afgerond.

Na de gelijkmaler van de gasten liep AVO uit naar 3 – 1 en deze kleine marge bleef tot zo’n drie minuten voor de rust gehandhaafd. Steeds als de Groningers scoorden, had AVO haar antwoord klaar. In de laatste drie minuten wist de thuisploeg echter van 8 – 7 uit te lopen naar de 12 – 7 ruststand.
Na de rust had AVO de wedstrijd echter nog niet in de knip. Want halverwege de tweede helft was de stand nog maar 15 – 13 in Asser voordeel.  De Assenaren lieten het echter niet verder komen en met drie scores op rij werd 18 – 13 aangetekend. Een tegendoelpunt en opnieuw drie AVO-doelpunten beslisten de wedstrijd en na deze 24 – 15 was de winst met nog drie minuten te gaan voor de thuisploeg. Bij de stand 25 – 17 werd de wedstrijd beëindigd. Een mooi en verdiend resultaat in een wedstrijd waarin AVO 2 karakter en potentie heeft getoond.  Volgende week speelt AVO 2 in Oldeholtpade tegen SCO 3. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur.