Hoofdmacht meet zich met de top en komt net te kort! AVO 2 dendert door!

Home Nieuws Hoofdmacht meet zich met de top en komt net te kort! AVO 2 dendert door!

Afgelopen weekend was het de derde thuiswedstrijd van de selectie van AVO, dit seizoen. AVO ontving koploper Nic. De “oude dame” van het korfbal gaat voor niks anders dan de titel, terwijl AVO zich in de middenmoot probeert te spelen. AVO 2 ontving het lager geklasseerde ROG 2 uit Groningen. Met een belangrijke overwinning in de junioren Hoofdklasse van AVO A1 tegen Tempo A1 vooraf, was het nu aan de twee seniorenploegen. Het publiek was in grote getale naar het sportpark Marsdijk gekomen.

AVO 2 – ROG 2 was een wedstrijd waarin AVO 2 op alle fronten de beste was. Met meer dan 10 doelpunten verschil werden de kleedkamers opgezocht. AVO 2 ging in de tweede helft rustig door. Ondanks dat ROG 2 er in alles een wedstrijd van probeerde te maken en nimmer aan opgeven dacht, was AVO in kwaliteit gewoon de betere vandaag. Eindstand 30-12.

Om precies 17:00 uur floot het goede scheidsrechter koppel Zwart en De Vos voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Nic 1. Het eerste kwartier waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Ondanks dat Nic. de favoriet was, was het AVO dat aan een ieder wilde laten zien, dat het niet zomaar van iedereen wenst te verliezen. Na een kwartier spelen stond er een stand van 6-4 in het voordeel van AVO op het scorebord. Er werd om en om gescoord. Met nog 5 minuten tot de rust was het AVO dat een 10-8 voorsprong had. De laatste 5 minuten voor rust waren wederom niet in het voordeel van AVO. Nic. daarentegen begon vrij scherp te schieten. Ze namen in vier aanvallen de voorsprong. Rust 10-12.

De tweede helft van de wedstijd begon met wederom een paar moeizame aanvallen van beide ploegen. Maar AVO rechte rug en trok de stand gelijk 12-12. Nic. liep uit naar 12-15 maar AVO knokte door en gaf niet op. Met nog een kwartier op de klok begon AVO aan de opmars. Met nog 3 minuten op de klok was het kwam de 16-17 op het scorebord. Nic. speelde de wedstrijd uit en toen AVO de bal in de aanval kreeg, was er simpelweg te weinig tijd om nog iets uit te halen. Eindstand 16-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een stuntje en een puntje was wel lekker geweest. Maar goed, wat wij in de eerste helft verzuimen doet Nic. aan het eind van de wedstrijd beter. Wij spelen niet goed uit tot de rust en Nic doet dat dus wel. Daar ligt ook verschil in ervaring en kwaliteit. We hebben vandaag hartstikke goed gespeeld en hebben laten zien dat we gewoon meekunnen. We moeten alleen nog wat stabieler en constanter zijn. Volgende week spelen we tegen OWK, dan staat er wat meer druk op. We zijn erg nieuwsgierig hoe we daar mee om gaan. Gelukkig staan de ploegen allemaal dicht bij elkaar en wordt de competitie pas na de zaal beslist.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 WEDEROM EEN THUISWEDSTRIJD. TEGENSTANDER IS HET ALTIJD LASTIGE OWK. AVO 2 SPEELT OM 15:30 EN AVO 1 START OM 17:00 UUR! HET ZIJN VOOR DE RANGLIJST BELANGRIJKE WEDSTRIJDEN, KOMT ALLEN!

Foto’s: Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie