Hoofdmacht niet goed genoeg in Kampen. AVO 2 wint in Friesland!

Home Nieuws Hoofdmacht niet goed genoeg in Kampen. AVO 2 wint in Friesland!

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO weer een uitwedstrijd, wederom waren de teams niet gekoppeld. AVO 1 ging op bezoek bij het traditioneel lastige Wit Blauw in Kampen terwijl AVO 2 het opnam tegen Mid Fryslan 2 in Reduzum.

AVO 2 speelde een prima uitwedstrijd tegen MF 2. AVO 2 starte de wedstrijd goed en nam na 18 minuten spelen een comfortabele voorsprong. 2-8. MF 2 deed enigszins wat terug en bij de pauze was het 6-11 in het voordeel van de Assenaren. Er ontpopte zich een spannende tweede helft. MF kreeg iets meer controle over AVO. AVO kon moeizaam tot scoren komen en met nog 8 minuten te gaan, was het 9-12. MF 2 kwam dichterbij 10-12. AVO liet de kop niet hangen en kwam in de laatste minuten twee keer tot scoren. Een verdiende 12-14 overwinning.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters koppel  Ringma en de Vree voor de start van de wedstrijd. WB kampen schoot uit de startblokken en kwam direct op een 5-1 voorsprong. AVO leek niet bij de les. Het eerste aanvalsvak van WB schoot in 4 aanvallen 4 schoten raak. AVO kwam terug tot 5-4. WB nam de time-out en er waren nog 10 minuten tot aan de rust. Onder aanvoering van het eerste aanvalsvak van Wit Blauw werd AVO er af geschoten. Aanvallend brachten de Assenaren te weinig om weerstand te bieden. Het aantal gecreëerde kansen was gelijk aan die van WB maar het percentage belabberd. Ruststand 12-5.

De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde Wit Blauw bleef de goals maken en AVO zette er aanvallend niks tegenover. Het laatste kwartier nam Wit Blauw gas terug en kon AVO zich enigszins herstellen. Het resulteerde er in dat deze helft eindigde met 9-9 en het bracht de eindstand op 21-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We krijgen net te horen dat AVO 2 gewonnen heeft. Puike prestatie in Friesland. Wij zelf waren vandaag niet op de afspraak. We werden in de eerste helft overklast door Wit Blauw. Op elke positie waren ze ons de baas. We creëerden volgens mij de gehele wedstrijd meer kansen maar schoten erg slecht. Ook de “makkelijke” ballen werden niet gemaakt. WB zette een schotpercentage neer van bijna 60% in de eerste helft in hun aanvalsvak. Over de hele wedstrijd zelfs 50% daar. Zelf creëren we genoeg, indien we niet in de afronding komen, gaan we elke wedstrijd verliezen. Verdedigend krijgen we voor ons doen veel tegen maar dat kunnen we niet los zien van het afrondende percentage in de aanval.

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een thuiswedstrijd. De selectie van KV Drachten komt op bezoek in Assen. AVO 2 speelt om 16:00 uur tegen Drachten 2. AVO 1 volgt om 17:300 uur tegen Drachten 1. Komt allen!