Hoofdmacht onderuit in knokwedstrijd, AVO 2 wint!

Home Nieuws Hoofdmacht onderuit in knokwedstrijd, AVO 2 wint!

Afgelopen zaterdag begon voor alle AVO teams de competitie weer, dit keer in de zaal. Zo ook voor de selectie van AVO. In een prima gevulde Marsdijkhal in Assen ontmoetten beide teams de tegenstander uit De Hoeve. De Hoeve 1 was koploper in de veldcompetitie in de poule van AVO 1 en De Hoeve 2 is een redelijk nieuwe tegenstander voor ons tweede team.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – De Hoeve 1 speelde AVO 2 dus een verdienstelijke pot tegen De Hoeve 2. Voor rust was het even inkomen voor de spelers van AVO 2 en De Hoeve nam de leiding in de wedstrijd. Na rust werd door prima snel combinatiespel De Hoeve 2 eenvoudig opzij gezet. Eindstand 26-19. Een prima overwinning voor AVO 2.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit De Hoeve werd om 19:10 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van De Hoeve te winnen. De Hoeve heeft een ervaren en op elkaar ingespeelde ploeg die al enkele jaren in de overgangsklasse speelt. Het blinkt vaak uit in fysieke kracht en AVO was benieuwd hoeveel meer weerstand we konden bieden nadat in de veldcompetitie 2 maal van De Hoeve werd verloren.

Om precies 19:10 uur floot het scheidsrechters koppel Bakker/Van Driel voor het begin van de wedstrijd. De Hoeve zette gelijk in de eerste minuut van de wedstrijd de toon voor hun verdere intenties vandaag. Na een charge van een De Hoeve heer kon AVO zijn eerste speler met een blessure laten vervangen. Er was nog geen minuut gespeeld. De Hoeve zocht fysiek de grens op, die in de ogen van de scheidsrechters van dienst, ver weg lag van wat je als “normaal” in een wedstrijdsport mag zien. AVO had moeite zich hiertegen te wapenen. Bij een stand van 5-7 in het voordeel van De Hoeve bestonden de doelpunten van AVO enkel en alleen uit strafworpen. Bij een stand van 6-8 maakte De Hoeve een serie van 4 goals. Er waren 17 minuten gespeeld en weer moest AVO een speler met een blessure wisselen na een charge van De Hoeve. Het lukte de Assenaren niet om in de wedstrijd te komen. Enerzijds was AVO niet bij machte om het hoge schotpercentage van De Hoeve gecombineerd met hun keuze van spelen te doorbreken. Anderzijds kwam het door de vele stilleggingen en opstootjes niet in de wedstrijd. De Hoeve bracht door een hoog schotpercentage en hierdoor 2x een serie van 4 goals te maken, de ruststand op 12-20.

In de tweede helft weerde AVO zich kranig en kwam beter in de wedstrijd. De eerste 2 AVO goals na rust waren wederom strafworpen. Het bleef een vervelende wedstrijd. AVO kwam op 16-23 en met nog 10 minuten te spelen was de stand 20-27. Het ging gelijk op in de score en bij een stand van 27-36 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja, wat moet je hier nou van zeggen? Laten we maar plat concluderen dat De Hoeve zeker in de eerste helft een enorm hoog schotrendement haalde. Wat dat betreft waren ze beter. In de tweede helft kunnen we gewoon wedstrijd maken en die eindigt dan in 15-16. Maar goed, voor de uitslag tellen beide helften en voornamelijk de eerste helft kwamen we korfballend en qua afronding tekort. Daarnaast speelden ze erg fysiek, daar moeten wij mee leren omgaan. Wij hebben de keuzes die ze bij de tegenstanders maken niet in de hand. Waar we wel wat over moeten vinden is dat we hierdoor 2 spelers geblesseerd moeten wisselen. Volgens mij is dat geen gezonde situatie als je in een goed gevulde sporthal zo met elkaar omgaat. Echter moet de scheidsrechter hierin de grens bepalen. Daarin zijn we het vandaag absoluut oneens met het arbitrale duo. Ondank deze vervelende wedstrijd zijn we bij elkaar gebleven en gaan we nu kijken hoelang we beide spelers moete missen en blijven we hier niet te lang bij stilstaan. Ik heb veel positieve dingen gezien in de tweede helft. We maken absoluut stappen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD BIJ AKC in ALMELO. DE WEDSTRIJD START OM 20:00 UUR. AVO 2 SPEELT OM 18:10 UUR EEN UITWEDSTRIJD TEGEN ROG 2 IN GRONINGEN.