Hoofdmacht opent het zaalseizoen met een overwinning

Home Nieuws Hoofdmacht opent het zaalseizoen met een overwinning

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie – in gewijzigde vorm – van start gegaan. De Overgangsklasse A is opgesplitst in twee poules van vier clubs. In de Overgangsklasse A – A nemen Amicitia, Heerenveen, SCO en CSL het tegen elkaar op en in de Overgangsklasse A – B strijden Nic., OWK, Drachten en AVO om de punten. De nummers een en twee in de Overgangsklasse A – B, gaan op 9 en 16 april twee play-offwedstrijden (thuis en uit) spelen tegen respectievelijk de nummer twee of een van de andere poule. De winnaar plaatst zich voor de Hoofdklasse.

AVO moest het de eerste wedstrijd opnemen tegen het lastige Drachten. De eerste wedstrijd voor spek en bonen werd nog wel door AVO gewonnen maar de afgelopen jaren gebeurde dat niet zo vaak. De Marsdijkhal in Assen was goed gevuld binnen de corona maatregelen en mogelijkheden. Om toch alle leden mee te kunnen laten genieten van eindelijk weer een zaalwedstrijd, is door AVO de livestream geprofessionaliseerd.

Om precies 15:50 uur floot het prima fluitende scheidsrechters duo Bakker en Van Driel voor de start van de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor AVO. Aanvallend werd er met scherp geschoten en de stand was 6-3. AVO kwam op 8-3 en Drachten nam een time-out. Het was nodig en na de time-out bleek AVO moeite te hebben met de korte onderbreking. Drachten kwam dichterbij. In de laatste 7 minuten voor rust kwam de scoringsmachine van AVO weer op gang. Ruststand 16-10 in het voordeel van AVO.

De tweede helft begon AVO met balverlies en het was direct Drachten dat tot scoren kwam. Het was van AVO zijde nog niet heel goed. Er werd prima verdedigd maar aanvallend zat er zand in de doelpuntenmachine. Er werden veel kansen gemist maar door uitstekend verdedigen kon Drachten nooit echt aanspraak maken op de overwinning. De eerste 12,5 minuut na rust was qua score in het voordeel van Drachten. 3-4. Met een laatste kwart van 4-4 verloor AVO weliswaar de tweede helft maar niet de wedstrijd. De eindstand van 23-18 bracht dan ook lachende gezichten in de Marsdijkhal. De eerste punten in deze lastige poule waren binnen.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was voor ons belangrijk om de eerste wedstrijd gewoon goed te spelen. Dat is qua verdedigen gelukt. Aanvallend lieten we, na een erg goede eerste helft, in de tweede helft wat liggen. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen. Het is met corona echt een loterij competitie. Met de nieuwe indeling en promotie/degradatie regeling is het zaak om van week tot week te kijken, totdat we veilig zijn. We moeten van de vierde plek uit de buurt blijven. Het is dan goed om deze thuiswedstrijd te winnen. Volgende week gaan we naar OWK. Daar hebben we dit seizoen van verloren en van gewonnen. Dus ook die wedstrijd kan alle kanten op. We bekijken van week tot week. Ik hoor dat we naast ons trouwe publiek in de hal ook veel bezoekers hadden op de stream. Dat is mooi om te horen, een aantal mannen is er lang mee bezig geweest. Mooi voor ons, maar ook voor hen dat het goed bekeken is.”