Hoofdmacht pakt play-off ticket in Drachten

Home Nieuws Hoofdmacht pakt play-off ticket in Drachten

Afgelopen zaterdag stond voor AVO 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Drachten op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de Play-Offs. In de Play-Offs wordt in een uit en thuiswedstrijd tegen een tegenstander van de andere poule gespeeld. De winnaar van die wedstrijden promoveert naar de Hoofdklasse.

AVO reisde met de voltallige selectie af naar K.V. Drachten. Drachten is een lastige ploeg met veel strijd en passie. De thuiswedstrijd in de Marsdijkhal werd gewonnen door AVO, maar uit spelen in de zaal bij Drachten zijn hele andere wedstrijden. Zeker nu het om plaatsing voor PO gaat. De zaal in Drachten was mede door een grote groep supporters uit Assen goed gevuld. Daarnaast had Drachten een livestream opgebouwd zodat de supporters van beide ploegen de wedstrijd thuis ook konden aanschouwen.

Om precies 19:30 uur floot het prima fluitende scheidsrechters Visscher en Strating voor de start van de wedstrijd. De eerste vijf minuten waren voor de verdedigingsvakken van beide ploegen. Het resulteerde in een stroef eerste kwart met weinig doelpunten. AVO pakte de voorsprong 4-6. Het was tot dan slordig en spannend. In de twaalf en halve minuut voor rust nam AVO het initiatief en schoot met scherp. Verdedigend werden de aanvallers van Drachten uitgeschakeld. AVO was heer en meester en liep uit naar een 6-15 ruststand.

De tweede helft begon AVO met balverlies en het was direct Drachten dat tot scoren kwam. Waar AVO voor rust het verschil maakte was het nu Drachten dat veelvuldig scoorde. Na een run van 4-0 kwam de time-out bij AVO op het juiste moment. Drachten was in 12,5 minuut door een 7-2 stand weer terug in de wedstrijd. 13-16. Hierna herpakte AVO zich weer. Terwijl Drachten nog op twee punten kwam, kreeg AVO weer meer grip op de wedstrijd. Het laatste kwart werd er om en om gescoord en AVO liep weer iets uit. Eindstand 18-22.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “De eerste helft deden wij het prima, vlak na rust verloren we even ons hoofd. Daar profiteerde Drachten uitstekend van. Gelukkig konden we het tij keren en winnen we hier in zo’n finale met 18-22. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen uit Assen waren. Het is een goed weekend voor onze selectie. We gaan met beide teams strijden voor een plek in een klasse hoger. We hebben dat toch met elkaar voor elkaar gekregen. We zijn blij dat we nu weer ergens om gaan spelen.”

OP ZATERDAG 9 EN 16 APRIL STAAN DE PLAY – OFF WEDSTRIJDEN VOOR ZOWEL AVO 2 ALS AVO 1 GEPLAND. TEGENSTANDER EN TIJDSTIPPEN ZIJN NU NOG ONBEKEND. NA AANKOMEND WEEKEND VOLGT HIER MEER INFORMATIE OVER. WE ZULLEN JULLIE OP DE HOOGTE HOUDEN!