Hoofdmacht pakt verdiend punt in Almelo, AVO 2 oppermachtig in Groningen!

Home Nieuws Hoofdmacht pakt verdiend punt in Almelo, AVO 2 oppermachtig in Groningen!

Voor de selectie van AVO stond er afgelopen weekend een uitwedstrijd op het programma. Het zal de eerste van de 2 uitwedstrijden zijn welke de selectie niet gezamenlijk af kan reizen naar dezelfde tegenstanders. Aan het eind van de competitie vindt er nog een dergelijke ronde plaats. AVO 2 ging zaterdag naar Groningen om het op te nemen tegen Rog 2. AVO 1 ging naar Almelo om de degens te kruizen met het stugge AKC Almelo.

AVO 2 was in Groningen oppermachtig. De wedstrijd die om 18:10 begon startte voor de Assenaren voortvarend. Rog kon in het eerste gedeelte van de eerste helft nog bijblijven, maar via 5-7 en 7-13 was het met rust 9-17 voor AVO 2. In de tweede helft scoorden de ploegen om en om maar de overwinning van AVO kwam nooit in gevaar. Eindstand 21-27. AVO 2 gaat nu samen Nic. 3 en Amicitia 2 aan de leiding in de Reserve Eerste klasse. Aankomende zaterdag ontvangt AVO 2 Amicitia 2 in de Marsdijkhal.

De wedstrijd van AVO 1 in Almelo was een wedstrijd die voor beide ploegen in het teken stond van punten halen. AKC had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen Amicitia en AVO had haar eerste wedstrijd tegen De Hoeve verloren.

Om precies 20:00 uur floot het scheidsrechters Pellikaan met zijn assistent voor het begin van de wedstrijd. AKC met haar ervaren spitsen scoorde gelijk van afstand en benutte in de daaropvolgende aanval direct een strafworp. AVO deed wat terug. 2-1. AKC was ontketend en schoot een enorm hoog percentage. Het liep uit naar 5-2 waarna het run maakte van 4 goals. Bij 9-2 maakte AVO 9-3. Vanaf dat moment kon ook AVO meekomen in de scores. Er ontstond een wedstrijd en er werd om en om gescoord. De AVO ploeg raakte niet in paniek maar stond bij rust wel tegen een achterstand van 7 doelpunten aan te kijken. Rust: 16-9.

In de tweede helft weerde AVO zich kranig en kwam beter in de wedstrijd. De jonge ploeg scoorde direct 3 keer op rij en bracht de stand naar 16-12. AKC antwoorde met 2 fraaie treffers, 18-12. Weer was het AVO 2 keer. 18-14. Onder aanmoediging van het veel meegereisde AVO publiek kwam AVO steeds beter in de wedstrijd. Bij 21-18 was het AKC dat nog 2 keer scoorde. 23-18 en bij 24-19 gaf AVO gas. AVO scoorde 5x op rij en het publiek ging er eens goed voor zitten. 24-24 en nog een kleine 10 minuten te spelen. Twee afstandsschoten van AKC brachten de stand op 26-24. Bij 27-25 was het AVO dat via 2 knappe goals de stand gelijk trok. 27-27. Met nog minder dan een minuut te spelen veroverde AVO via een knappe verdedigende rebound de bal. AVO bracht de bal in de aanval en had de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas was er geen score en ging de zoemer voor het einde van de wedstrijd. Het bleef bij 27-27.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “De eerste helft hadden we geen antwoord op hun hoge percentage en zelf weinig geluk in de afronding. In de tweede helft zagen we wat we wilden zien. Een gretige ploeg die knokte voor elke bal. Ondanks de best ruime achterstand hielden we het hoofd koel en raakten we niet in paniek. We bleven korfballen en volharden in wat we deden. Dat resulteerde er in dat je ook nog gewoon had kunnen winnen hier. Maar gezien de eerste helft zijn we blij met een punt. AKC is een lastige tegenstander, zeker in Almelo. We hebben weer een hoop goede dingen gezien, we blijven bij ons plan en bouwen gewoon door. Elke week moeten we beter gaan spelen en stappen maken.”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG SPEELT DE AVO SELECTIE TEGEN DE BEIDE (MEDE)KOPLOPERS OM 17:40 UUR NEEMT AVO 2 HET OP TEGEN AMICITIA 2. OM 19:20 UUR IS HET DE BEURT AAN AVO 1 TEGEN AMICITIA 1. BEIDE PLOEGEN REKENEN OP UW STEUN! PLAATS VAN HANDELEN IS DE MARSDIJKHAL IN ASSEN!