Hoofdmacht recht de rug! AVO 2 gaat door waar het gebleven is

Home Nieuws Geen categorie Hoofdmacht recht de rug! AVO 2 gaat door waar het gebleven is

Afgelopen zaterdag was het voor AVO 1 zaak om de wedstrijd tegen Ritola uit de hoofden van zichzelf en het publiek te spelen. Koploper De Meeuwen kwam op bezoek, het zou zeker geen makkelijke opgave worden. Maar was AVO in staat om de kater van vorige week weg te spoelen? AVO 2 nam het vandaag op tegen laagvlieger ROG 2.

AVO 2 was gedurende de gehele wedstrijd heer en meester. Rog 2 kon in het eerste kwartier nog enigszins meekomen. De voorsprong voor rust voorspelde het verloop van de tweede helft. AVO ging door met scoren en bij een eindstand van 25-14 floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. AVO 2 staat met 2 punten voorsprong bovenaan, het heeft de onderkant gehad. In de aankomende 4 weken moet het echte verschil gemaakt worden. AVO 2 is er klaar voor.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Putten was een wedstrijd waarin AVO zich wederom kon meten met de top van de Overgangsklasse. De eerste wedstrijd tegen titelkandidaat Drachten werd terecht verloren. Een zeperd vorige week tegen Ritola was niet ingecalculeerd. AVO zakte daar volledig door het ijs. Met de komst van koploper De Meeuwen naar Marsdijk was het op papier niet de wedstrijd die zomaar even gewonnen zou worden. Om precies 17:00 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Deen en Van der Noordaa voor het begin van de wedstrijd. AVO schoot uit de startblokken en aan alles was te zien dat het ten koste van alles wilde voorkomen dat ze zo speelden als vorige week. De Meeuwen scoorde tegen 2-2. Weer was het AVO dat initiatief nam. Maar De Meeuwen bleef aanhaken. De scores vielen om en om en AVO ging in elk duel de strijd aan. Het resulteerde in een vermakelijke eerste helft met veel strijd. Ruststand 9-9.

De tweede helft begon met 2 treffers voor De Meeuwen, maar AVO bleef vechten en wilde graag aan het thuispubliek laten zien dat het nog niet afgeschreven was. AVO kwam langszij. Weer waren het De Meeuwen die een gaatje sloegen. 14-17. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was duidelijk voor de Meeuwen. Ze waren kwalitatief beter en dat werd nu ook omgezet in de score. Bij 16-18 was er nog van alles mogelijk voor het strijdende AVO. In de laatste minuten nam AVO risico om nog te kunnen stunten. De Meeuwen strafte dit goed af. Eindstand 16-20.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het is heel raar om een goed gevoel te hebben terwijl we gewoon verliezen. Dat is natuurlijk niet gebruikelijk. Vorige week zakten we collectief als team door het ijs. In vechtlust, strijd en beleving. Daar zijn we mee aan de slag gegaan afgelopen week en we zijn daar tegen Meeuwen goed uit gekomen. Maar we winnen niet, dat is dan tegen Meeuwen nog een brug te ver. We hebben nu drie wedstrijden verloren. Waarvan we al tegen twee titelkandidaten gespeeld hebben. Het is nu zaak deze lijn door te trekken. De aankomende weken wordt het qua uitslagen belangrijker. Deze wedstrijd geeft het perspectief wat we al weken op de trainingen zien.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 WEDEROM EEN THUISWEDSTRIJD!! AVO 2 SPEELT OM 15:30 UUR TEGEN NUMMER 3 DE WALDEN 2. AVO 1 KRIJGT HET LASTIGE NKC UIT NIJVERDAL OP BEZOEK. OM 17:00 UUR GAAT HET LOS!!

Archief foto: Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie