Hoofdmacht schiet te kort! AVO 2 wint van de koploper

Home Nieuws Hoofdmacht schiet te kort! AVO 2 wint van de koploper

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO een uitwedstrijd op het programma. Beide ploegen reisden af naar Drachten om het daar op te nemen tegen Drachten 3 en Drachten 1. Beide ploegen van Drachten voeren de ranglijst aan in hun klasse. AVO moest dus aantreden tegen de koplopers, die beiden herfstkampioen konden worden.

AVO 2 speelde in een gewijzigde opstelling en liet direct zien dat het vandaag kwam om de laatste strohalm voor een plek bovenin te strijden. Er werd slim gespeeld en met veel vermogen werden de sterspelers van Drachten 3 geneutraliseerd. De voorsprong die in de rust opgebouwd was, is de gehele tweede helft in stand gebleven. Een prima overwinning van AVO 2 die zich hiermee weer nadrukkelijker bovenin meld. 12-17 eindstand.

De wedstrijd van AVO 1 in Drachten tegen koploper Drachten 1 werd om 15:20 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van Drachten te winnen. Zowel in de voorbereiding als de eerste competitie ronde werd er kansloos van Drachten verloren.

Om precies 15:20 uur floot het scheidsrechters koppel Kloosterman en Kleinhuis voor het begin van de wedstrijd. Drachten scoorde binnen 1 minuut 2x uit 2 schoten. Waar AVO nog zoekende was, ging ook het derde schot van Drachten raak. 3-0. AVO scoorde tegen 3-1. Er waren toen 2 minuten gespeeld. Weer schoot Drachten uit 3 aanvallen en 4 schoten drie keer raak. 6-1 stand waarbij opgemerkt mag worden dat Drachten met 7 schoten zeer knap 6 doelpunten scoorde. AVO was gelijkwaardig in spel. Haalden niet het percentage wat Drachten haalde, maar liet zich niet van de wijs brengen. 6-2. Er waren nog maar 10 minuten gespeeld. Via 7-2 en 8-2 bleven de Friezen hoog in de afronding. Nog 15 minuten tot de rust. AVO bleef strijden en met opgeheven hoofd spelen. Drachten hield het schotpercentage niet vol en er ontstond een wedstrijd. AVO scoorde 2x op rij. 8-4. Scores om en om 9-5. Weer was het Drachten dat het verschil op 5 bracht 10-5. Maar AVO gaf niet op 10-6. Vlak voor rust maakte Drachten nog een treffer en bracht de ruststand op 11-6.

In de rust wist AVO dat het bijna onmogelijk was dat Drachten het percentage in de tweede helft zou volhouden. AVO bleef goed spelen en de goede kansen zoeken. Direct de eerste aanval maakte AVO 11-7. Drachten liet zien dat het niet voor niets de koploper is en scoorde tegen. AVO maakte het verschil weer 4. Stand 12-8 met nog 25 minuten op de klok. Weer was het Drachten dat het initiatief nam in de afronding. Binnen 2 minuten was het 14-8. AVO gaf niet op en knokte zich naar 15-11. AVO bleef in de opdracht spelen en kwam tot 15-13. Drachten scoorde de 16-13 en AVO scoorde direct terug. 16-14. Er was te weinig tijd voor AVO om voor een stunt te zorgen. Eindstand 17-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Wij hebben een prima wedstrijd gespeeld. Drachten schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Die schieten 6 van de 7 schoten raak in het begin. Dat is klasse van hun, maar vandaag pech voor ons. We maakten het Drachten moeilijk en kwamen aanvallend goed uit de kansen. Dat we niet veel scoren weten we. We kwamen aanval voor aanval dichterbij. We gaven niet op en dan zie je dat je het iedereen moeilijk kan maken. Uiteindelijk hebben we dit veldseizoen meer punten als vorig jaar en staan we 5 punten van de onderste. We hebben de absolute koploper Drachten nu 2 x gehad. Op zich niet slecht, echter zijn we 2 wedstrijden volledig door de ondergrens gezakt en dat is niet goed. Dat moet er uit en dan kunnen we na de zaal de nodige punten halen om sterk in de middenmoot te eindigen. AVO 2 wint vandaag knap van de ongeslagen koploper. Dus ook na de zaal speelt het tweede nog ergens om. We gaan vol vertrouwen de zaal in!”

OP ZATERDAG 23 NOVEMBER START DE ZAALCOMPETITIE VOOR DE SELECTIE. AVO 1 en 2 SPELEN DAN EEN THUISWEDSTRIJD AANVANGSTIJDEN VOLGEN. DE AVO SELECTIE IS OP 16 NOVEMBER TE ZIEN TIJDENS DE AVO OEFENDAG. ER WORDT DAN GESPEELD OM 17:00 UUR (AVO 2) EN 18:30 UUR (AVO 1) TEGEN DE SELECTIE VAN BEP UIT PURMEREND. PLAAT VAN HANDELEN: THUIS