Hoofdmacht sluit seizoen af met doelpunten regen

Home Nieuws Hoofdmacht sluit seizoen af met doelpunten regen

Achrief foto: RODA-Fotografie

AVO 1 – De Hoeve 1, 29 – 18,  (d.d. 28-5-2017)

In de laatste wedstrijd van deze korfbalcompetitie speelde AVO 1 zondagmiddag thuis tegen De Hoeve 1. Voor de competitie stond er niets meer op het spel. Door ziekte van trainer/coach Pascal Zegwaard werd hij vervangen door André van Moock geassisteerd door Maarten Eusterbrock. De openingsgoal werd gemaakt door de gasten en AVO haakte snel aan waarop de gasten opnieuw op voorsprong kwamen, 1 – 2. Er was toen zo’n zeven minuten gespeeld. AVO begon in de wedstrijd te komen en ging uitlopen op De Hoeve, na zestien minuten was de tussenstand 7 – 4, waarbij al vier doelpunten van AVO-speler Joss Abbingh. Even een tegendoelpunt en opnieuw maakte AVO een run van nu vier doelpunten, 11 – 5. Tot deze fase was de thuisclub veel beter in het afronden van de kansen maar het werd toch weer spannend want bij de rust was het verschil al weer tot twee doelpunten teruggebracht, 12 – 10. De wedstrijd lag weer open en jet was de vraag hoe beide teams uit de rust zouden komen, waarin ieder team haar eigen instructies had meegekregen. In de eerste minuut na de rust scoorde De Hoeve al direct de 12 – 11. Vier minuten later stond het door AVO-doelpunten van Marije Lunshof en Veerle Stougie toch al weer 14 – 11. Opnieuw kwamen de gasten met twee doelpunten. De Assenaren lieten enkele mooie kansen  onbenut. De Friese tegenstanders bleven zo ook in de wedstrijd. Pas vanaf de stand 16 – 15 na tien minuten in de tweede helft kreeg AVO meer overwicht op De Hoeve. Met geduldige aanvalsacties van achter de korf vanwege de wind, slopen de Assenaren met vijf doelpunten binnen vijf minuten, bij de tegenstander vandaan, 21 – 15. Eén tegenstoot en nog eens vier doelpunten op rij bracht de thuisclub in veilige haven, 25 – 16. Met nog een minuut of tien te spelen geloofden de gasten er niet meer in en was het alleen nog de vraag hoe groot de score zou uitvallen. Uiteindelijk beëindigde het goed leidende arbitrale duo de wedstrijd bij de stand 29 – 18. De kansen voor AVO werden afgerond door: Joss Abbingh 10x, Lieneke Pries 6x, Marije Lunshof 5x, Veerle Stougie en Marko Dolsma beiden 3x en Bas Lammerts 2x.

Tijdens de wedstrijd nam AVO afscheid van Lieneke Pries die haar korfbalcarrière zal voortzetten bij LDODK en ook Rianne Echten heeft besloten haar korfbalschoenen op te bergen. In de competitie is AVO 1 geëindigd op een tweede plaats op vier punten achter kampioen Groen Geel 1.

AVO 2 – AW/DTV 3,  25 – 27   (d.d. 28-5-2017)

AVO 2 had zich ten doel gesteld om de laatste vier wedstrijden van de competitie winnend af te sluiten. Door de  wil om dat te doen waren die laatste vier wedstrijden de beste reeks van dit veldseizoen. Uiteindelijk werden twee wedstrijden in winst omgezet en werden de nadere twee verloren. Maar de manier waarop dat gebeurde moet als een compliment aan het team worden gezien. Vanmiddag was AW/DTV 3 de tegenstander. Zij hebben nog een tijdje meegedaan om de koppositie maar werden tenslotte tweede achter kampioen Wageningen 3. Na twee doelpunten van de Amsterdammers was het de beurt aan AVO 2 om te scoren. Zij deden dat vier maal en na een tegentreffer van de gasten werd nog eens vier maal, 8 – 3. Helaas slaagde AVO er niet in om deze voorsprong vast te houden laat staan uit te bouwen. AW/DTV bleek over een paar schotvaardige heren te beschikken en bij de rust was de stand 13 – 15. Na de rust was het AVO dat scoorde direct gevolgd door vier Amsterdamse treffers. AVO toonde wilskracht en gaf niet op maar bleek niet in staat om het verschil van twee punten achterstand weg te poetsen. Met nog enkele minuten te spelen stond het met drie Asser op rij zelfs nog 25 – 26. Eén doelpunt van de gasten maakte aan alle Asser illusies een einde. De AVO doelpunten werden gemaakt door Jostein Scheffer 7x, Viola Bebingh 5x, Jesse Sijbring en Adriaan Dusee beiden 3x, Laura Sloot en Bas Bleumer beiden 2x, Maaike Koster, Marchien Meints en Job Bakker allen 1x. Door dit resultaat eindigt AVO 2 op de vierde plaats in deze competitie. Tijdens de wedstrijd werd afscheid genomen van Adriaan Dusee, Job Bakker en van Maaike Kuiper en Lisanne van Loon, deze beide dames zijn gestopt i.v.m. gezondheidsklachten.