Hoofdmacht vergeet de wedstrijd te winnen

Home Nieuws Hoofdmacht vergeet de wedstrijd te winnen

OWK 1 – AVO 1,  27 – 26  (26-11-2017)

In de tweede uitwedstrijd op rij verloor AVO 1 belangrijke punten bij OWK 1 in Leek. Er werd vooraf een spannende wedstrijd verwacht en dat kwam in de score ook geheel tot uiting. Na de 1 – 0 door de thuisclub haakte AVO onmiddellijk weer aan en dat herhaalde zich bijna steeds zodat onderlinge verschil  nooit meer dan één en een enkele maal twee punten bedroeg. In die eerste helft zat het grootste verschil in het aantal toegekende strafworpen door scheidsrechter Landwier.Er waren vijf voor de thuisclub, die ook alle werden benut. AVO mocht geen enkele maal vanaf de strafworpstip aanleggen. Toch ging de rust in bij de stand 13 – 15 voor de Assenaren. Vanaf de herstart kreeg AVO de wedstrijd onder controle en bracht 13 – 16 op het scorebord. De thuisclub had haar antwoord weer direct klaar maar de Assenaren namen toen een verdiende voorsprong door drie doelpunten op rij, 14 – 19. In deze fase van de wedstrijd had AVO de kans om OWK op de mat te leggen want de Assenaren hadden de wedstrijd volledig onder controle. Verdedigend kon  AVO de aanvallende acties van de tegenstander onderbreken en aanvallend waren de Assenaren gevaarlijk onder de korf. Na tien minuten in de eerste helft was de stand opgelopen tot 16 – 21. Maar AVO kon haar overwicht niet handhaven en zag OWK steeds dichterbij komen en tien minuten voor het eindsignaal was de thuisclub weer naast AVO gekomen, 22 – 22. In de erg spannende slotfase wist de thuisclub twee doelpunten weg te lopen.

Toch kwam AVO in de slotminuut weer gelijk, 26 – 26. In dan valt tien seconden voor tijd de laatste bal van OWK door de korf. Dan is er te weinig tijd meer over voor een georganiseerde AVO-aanval en gaat de thuisclub met de winst strijken. Een domper voor AVO. De doelpunten aan Asser zijde werden gemakt door; Marije Lunshof 8x, Joss Abbingh 5x, Roald Schoenmaker 4x, Bas Lammerts 3x, Marit Smit en Marlou Kuiper beiden 2x, Veerle Stougie en Viola Bebingh beiden 1x. Volgende week, zondag 3 december spelt AVO 1 de thuiswedstrijd  in de Marsdijkhal tegen AKC (A) 1 uit Almelo. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Deetos Snel 3 – AVO 2,  29 – 16  (26-11-2017)

De wedstrijd is nog maar net afgelopen en gedetailleerde info ontbreekt nog.
AVO 2 leed in Dordrecht een gevoelige nederlaag en zal komende zondag 3 december in Assen uit een ander vaatje moeten tappen wanneer AKC (A) 2 uit Almelo in de Marsdijkhal op bezoek komt. Deze wedstrijd begint om 13:10 uur.