Hoofdmacht vergeet te scoren. AVO 2 wint makkelijk!

Home Nieuws Hoofdmacht vergeet te scoren. AVO 2 wint makkelijk!

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO weer een thuiswedstrijd. Dit keer kwam de selectie van K.V. Drachten op bezoek in Assen. AVO 1 rekende vorig seizoen meermaals met de Friezen af tijdens de zaalcompetitie en bereikte mede hierdoor de Hoofdklasse. Op het veld was Drachten de betere ploeg. Beide tweede teams hebben het de afgelopen jaren nog niet tegen elkaar opgenomen.

AVO 2 speelde vandaag een uitstekende thuiswedstrijd tegen Drachten 2. Er ontpopte zich een spannende eerste helft waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. AVO had bij rust de voorsprong. In de tweede helft was het AVO wat nu wel de korf ruimschoots wist te vinden en binnen 10 minuten het verschil maakte. AVO 2 denderde door, terwijl Drachten 2 moeite had met het vinden van de korf. De strijd was gestreden. Een verdiende 18-10 overwinning voor AVO 2.

Om precies 17:30 uur floot het scheidsrechters koppel Jongbloed en Bonnema voor de start van de wedstrijd. AVO Drachten begon met veel strijd en twee ploegen die niet voor elkaar onder deden. Er werden veel duels uitgevochten. AVO leek wat hersteld van de slappe wedstrijd vorige week. De doelpunten waren duur. Na een kwartier spelen was de stand 3-3. AVO hield verdedigend stand en beide ploegen hadden evenveel pogingen nodig om te komen tot de ruststand. Het ging om en om in de scoren. Ruststand 7-7.

Het kwartier na rust was AVO aanvallend beter dan Drachten en creëerde veel meer kansen. AVO kon deze kansen niet omzetten naar scores en Drachten nam de leiding in de wedstrijd. 10-11 met nog 15 minuten te gaan. Het spelbeeld bleef hetzelfde. AVO scoorde niet en Drachten deed dat dus wel. AVO bleef tot de laatste minuut knokken voor de goals maar het kon niet voorkomen dat Drachten de wedstrijd naar zich toe trok. Simpel weg door de kansen te benutten. Eindstand 13-16.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We zijn hier goed zuur van. We ronden niet af. Positieve is dat we vandaag wel hebben laten zien dat we veel kunnen creeeren en verdedigend ons mannetje kunnen staan. Dat was vorige week anders. We kopen er niks voor als we zelf niet in de afronding komen. De kansen zijn goed, maar we moeten er nu echt naar toe om die af te ronden. We maken het onszelf onnodig moeilijk”.

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd. De selectie gaat op bezoek bij de selectie van Sparta Zwolle. Sparta 2 – AVO 2 start om 14:00 uur en Sparta 1 – AVO 1 volgt om 15:30 uur. Aankomende dinsdag speelt AVO een bekerwedstrijd uit in Oentsjerk. Om 20:00 uur is het De Walden 1 – AVO 1.