Hoofdmacht verkoopt haar huid duur in Heerenveen! AVO 2 loopt averij op

Home Nieuws Hoofdmacht verkoopt haar huid duur in Heerenveen! AVO 2 loopt averij op

Afgelopen zaterdag ging de selectie van AVO op bezoek in Heerenveen om het daar op te nemen tegen de selectie van K.V. Heerenveen. AVO 1 speelde tegen Heerenveen 1, die samen met Nic. en Sparta Zwolle gaan uitmaken wie er kampioen in de Overgangsklasse worden. AVO 1 is bezig om verder te bouwen met de jonge groep en elke wedstrijd aan te grijpen om stappen te maken. AVO 1 speelt nog tegen Sparta Zwolle en OWK. Voor AVO 2 telde alleen de winst om druk te houden op Nic. 3 in de poule.

AVO 2 kwam nimmer in de wedstrijd en Heerenveen was vandaag beter dan de Asser reserves. In de rust stonden de Assenaren al achter en ook de tweede helft werd er achter de feiten aangelopen. AVO 2 had een off-day in Heerenveen. De wedstrijd eindigde in een 20-14 overwinnen voor de Friezen.

De wedstrijd van AVO 1 tegen Heerenveen 1 stond onder leiding van het jonge scheidsrechters duo Hospers en Gierveld. In een goed gevulde sporthal in Heerenveen (met veel AVO supporters) was het de bedoeling om de wedstrijd om 20:20 uur te beginnen. Echter liep het programma uit. Om precies 20:40 uur floot scheidsrechter Hospers voor het begin van de wedstrijd. AVO startte voortvarend en liet gelijk zien dat het er een wedstrijd van wilde maken tegen Heerenveen. Via 0-2 werd het 2-4. Het lukte AVO niet om verder uit te lopen dan 2 doelpunten. Via 4-6 en 5-7 was het Heereveen dat via 8-8 de 9-8 voorsprong nam. Beide ploegen scoorden nog 2 maal en zo was er de voorsprong voor Heerenveen. 10-9 rust.

De tweede helft was het Heerenveen dat 4 maal op rij scoorde en zo binnen 10 minuten uitliepen naar 14-9. AVO deed wat terug en tot de 22-17 werd er om en om gescoord. De wedstrijd was gelijkwaardig. AVO scoorde 2 op rij 22-19. Heerenveen maakte direct de 23 -19. Maar in de laatste fase was het AVO dat 3 maal scoorde. 23-22. Het meegereisde AVO publiek ging er eens goed voor zitten. Het was Heerenveen die in de laatste minuut via een knappe afstandstreffer de wedstrijd op slot gooide. 24-22. De laatste strafworp voor Heerenveen met nog 1,6 seconden op de klok was een formaliteit 25-22 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We speelden de eerste helft aanvallend niet heel goed maar zaten verdedigend prima in de wedstrijd. We wilden vandaag Heerenveen onder de 25 doelpunten houden. Dat was onze kans om er een wedstrijd van te maken. Na rust konden we niet mee scoren en was de achterstand lastig in te lopen. Op 23-22 waren we dichtbij. We hadden toen gewoon geen geluk en dan zie je dat Heerenveen de goal maakt. Dat is wel het verschil op dit moment in individuele klasse. We zien dat we steeds meer groeien en elke week beter worden. We hebben natuurlijk nu nog 2 wedstrijden te spelen tegen de nummer 1 en nummer 4 in de poule. De laatste 4 wedstrijden van deze competitie zijn/waren allemaal tegen de koplopers die binnen 3 punten van elkaar staan. Dat zijn prachtige meetmomenten in onze ontwikkeling. Ook vandaag waren er weer veel supporters uit Assen. We zijn erg blij met zoveel steun! We gaan onverstoorbaar door.”

OP ZATERDAG 23 MAART A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE DE LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN. DE SELECTIE VAN SPARTA ZWOLLE KOMT DAN OP BEZOEK. AVO 2 START OM 17:20 UUR. AVO 1 SPEELT TEGEN TITELFAVORIET SPARTA ZWOLLE 1 EN START OM 19:00 UUR. AVO ZAL ER ALLES AAN DOEN OM TE LATEN ZIEN WAT ZE KUNNEN. KOMT ALLEN NAAR DE MARSDIJKHAL!