Hoofdmacht verliest! AVO 2 wint in Zwolle

Home Nieuws Hoofdmacht verliest! AVO 2 wint in Zwolle

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO weer een uitwedstrijd. AVO ging op bezoek bij mede zaal hoofdklasser Sparta Zwolle. Ook de tweede teams van beide verenigingen troffen elkaar in Zwolle. AVO 1 draait traditioneel een lastig veldseizoen en AVO 2 doet wat het vorig jaar ook deed. Wedstrijden winnen. Nu een klasse hoger dan vorig seizoen.

AVO 2 speelde een prima eerste helft tegen Sparta 2. Het verschil was steeds 5 doelpunten in het voordeel van de Assenaren. Via vele schijven werd er gescoord. De tweede helft kreeg AVO 2 het wat lastiger. Sparta kroop steeds dichterbij. Op het eind leek het nog spannend te worden, maar AVO 2 kwam nooit echt in gevaar. Een terechte 17-19 overwinning.

Om precies 15:30 uur floot het prima fluitende scheidsrechters koppel Deen en Hut voor de start van de wedstrijd Sparta 1 – AVO 1. De eerste 15 minuten waren aanvallend voor Sparta Zwolle. AVO had aanvallend veel balverlies en scoorde moeizaam. Verdedigend bleef AVO keurig overeind maar doordat het aanvallend te weinig bracht kon het niet voorkomen dat Sparta een 5-1 voorsprong nam. Het tweede kwartier scoorde AVO mee met Sparta en hield het verdedigend de gelederen dicht. Het resulteerde in een 9-5 ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste Sparta scoorde 3x en AVO 1. Een voor AVO uitzichtloze 6-12 tussenstand was het gevolg. AVO bleef volharden in het spel en dat resulteerde er in dat het ging scoren. Een aantal omzettingen en de verdediging als basis bracht AVO via 9-14 en 15 minuten te spelen terug in de wedstrijd. AVO kroop steeds dichterbij en kwam tot 16-15. Er was te weinig tijd voor de Assenaren om deze wedstrijd naar zicht toe te trekken. In het laatste fluitsignaal scoorde Sparta de 17-15 waarna de wedstrijd direct eindigde.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja we geven hier de wedstrijd in de eerste helft weg. 1 vak had die helft een erg laag scoringspercentage, om de eenvoudige reden dat de helft van de aanvallen balverlies werd geleden. Als je maar 5 maakt in een helft, dan wordt het lastig. De tweede helft hebben we ons redelijk hersteld en komen de goals wel. Dat is nou net het verschil. We winnen niet veel maar zijn zeker niet kansloos. Tegen alle tegenstanders kunnen we winnen. Dat geldt trouwens voor iedereen in de poule. De focus gaat nu weer naar zaterdag.

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een thuiswedstrijd. Ritola 1 en Nic 2 komen op bezoek in Assen. AVO 2 start om 15:30 uur tegen Nic 2 en aansluitend is het AVO 1 – Ritola 1.