Hoofdmacht verliest en de formatie van AVO 2 was een doelpuntenmachine

Home Nieuws Hoofdmacht verliest en de formatie van AVO 2 was een doelpuntenmachine

Archief foto, RODA-fotografie

AVO 1 – De Hoeve 1,  22 – 24  (16-9-2017)

AVO 1 kwam zaterdagmiddag sneu weg door de wedstrijd, thuis tegen koploper De Hoeve 1 te verliezen. Ondanks een prima wedstrijdmentaliteit was het rendement aan Asser zijde net te kort om de Friezen te overtroeven. Waar AVO in de twee voorgaande wedstrijden moeite had met scoren, daar was De Hoeve veel productiever geweest. Hun twee voorgaande wedstrijden eindigden in overwinningen van 26 – 17. Er stond AVO dan ook wat te wachten deze middag en dat bleek al snel. De openingstreffer van de Asser Yume-formatie werd direct gevolgd door drie doelpunten van De Hoeve, 1 – 3. Er werd door beide teams fel gevochten voor de kansen en voor de bal en dat leverde nogal wat vrije ballen op waarvan er in het eerste kwartier drie door de gasten werden benut. AVO kon in de score in de eerste helft nog goed bijblijven maar zag geen kans om het voortouw te nemen. De Assenaren kwamen in het laatste deel van de eerste helft in de score hooguit naast De Hoeve bij 9 – 9, 10 – 10 en 11 – 11. De ruststand ging in bij de stand 11 – 12. Bij AVO werd hard gewerkt voor een beter resultaat en dat had vooral effect gehad in de laatste tien minuten van de eerste helft. Na de rust was het spelbeeld aanvankelijk onveranderd. Na de gelijkmaker, 12 – 12, trok De Hoeve de wedstrijd naar zich toe en liep uit naar 12 – 16. Maar toen AVO een strafworp miste en de gasten daarop direct scoorden werd het zelfs 12 – 17. Er waren toen nog wel zo’n twintig minuten te spelen. AVO kwam terug en bij de stand 18 – 19 leek er voor de Assenaren nog wel meer in te zitten maar drie doelpunten op rij van De Hoeve, 18 – 22, maakten die kansen steeds kleiner. AVO toonde karakter door er voor te blijven gaan en dat leverde toch weer de nodige kansen op waaruit echter te weinig werd gescoord.
Toch wist AVO de achterstand opnieuw te verkleinen en ondanks nog een gemiste strafworp werd de eindstand bepaald op 22 – 24. Helaas zag AVO de punten meegaan naar Friesland maar het moet zelfvertrouwen putten uit de wedstrijdinstelling die het team vanmiddag liet zien. De Asser doelpunten waren van Marlou Kuiper 7x, Joss Abbingh 6x, Veerle Stougie 3x, Maaike Koster 2x. Viola Bebingh, Marit Smit, Roald Schoenmaker en Marko Dolsma waren allen 1x trefzeker. De volgende wedstrijd is op zaterdag 23 september wanneer AVO in Tietjerk tegen De Wâlden 1 speelt. Deze wedstrijd is op natuurgras en begint om 15:30 uur.

AVO 2 – AKC (Al),  35 – 22   (17-9-2017)

In de derde wedstrijd van deze competitie behaalde AVO 2 een riante overwinning op AKC 2 uit Almelo.

Dat deze overwinning zo overtuigend uitpakte, lag zeker aan de schotvaardigheid van de Assenaren, maar het bezoekende team wist er toch ook nog tweeëntwintig doelpunten in te leggen en dat is op zich geen slechte score. Omdat ik zondag verhinderd was, ontbreken mij, (nog), verdere gegevens en kan ik alleen maar volstaan met de aankondiging van de volgende wedstrijd en die is a.s. zaterdag 23 september in Tietjerk tegen De Wâlden 2. Deze wedstrijd die vooraf gaat aan die tussen De Wâlden 1 en AVO 1, begint om 14:00 uur.