Hoofdmacht verliest in de allerlaatste seconde van de wedstrijd

Home Nieuws Geen categorie Hoofdmacht verliest in de allerlaatste seconde van de wedstrijd

Na een week waarin uiteindelijke de wedstrijd van AVO 2 is verplaatst en de wedstrijd van AVO 1 toch doorgang moest vinden reisde de selectie van AVO toch nog af naar Dronten. Tegenstander was het eveneens jonge ASVD, dat net als AVO een moeilijke start kent in de Overgangsklasse. Primeur bij deze wedstrijd was de livestream van AVO. Een mooie test met nog wat kinderziektes (alleen de stand klopte vaak niet) maar met een goede mogelijkheid om ook in de toekomst wedstrijden te streamen.

Om precies 15:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Bloemendaal en zijn assistent (beiden uit Amsterdam) voor het begin van de wedstrijd. AVO begon onwennig en kwam 2-0 achter. Na een kwart spelen was de stand 2-3 in het voordeel van AVO. In het tweede gedeelte voor de rust was het AVO die de touwtjes in handen had. Op 4-9 verzuimde AVO door te drukken en het ging zo met een 5-9 stand de rust in.

De tweede helft van de wedstijd begon met een fanatieker en meer gedreven ASVD. Enkele wissels aan ASVD kant brachten de spirit en kwaliteit in het team. ASVD Schoot direct de eerste 2 aanvallen raak uit 2 schoten. AVO verzuimde om via de strafworp stip toe te slaan en ASVD bracht het gaatje op 1. AVO vond uiteindelijk ook de korf en met nog 12 minuten te spelen was de stand 8-11. Verdedigend had AVO de kop er niet bij en ASVD kreeg vertrouwen. Door dit vertrouwen ging het schotpercentage omhoog bij de jongelingen uit Dronten. AVO scoorde tegen, maar verprutste door een aantal individuele fouten een aantal aanvallen. Het zag ASVD dichterbij komen. En bij een 15-15 stand ging de laatste minuut in. ASVD scoorde met nog een aantal seconden te gaan een fraaie afstandstreffer. AVO kon niks meer terug doen, het was einde wedstrijd. Gedesillusioneerd stapten de Assenaren van het veld. Eindstand 15-16.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja wat moet je hier nou van zeggen. We hebben wel eens betere voorbereidingen op een wedstrijd gehad. De druk zat er van alle kanten op vandaag. We waren beter dan ASVD maar aan het eind is het waarschijnlijk zo dat we onder de druk bezweken. We maakten teveel individuele fouten. Op prime-time slepen we de wedstrijd niet binnen. Dat kunnen we onszelf aanrekenen. We verliezen door individuele fouten. Of we nu in paniek zijn inzake de stand op de ranglijst? Nee. We hebben elke week kans op punten, we zijn niet de minste in deze poule. We zitten nu alleen even in de hoek waar de klappen vallen. Daar moet de ploeg zich uit terug vechten.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 WEER EEN UITWEDSTRIJD. AVO 2 SPEELT OM 14:00 UUR TEGEN DE PARABOOL 2. AVO 1 NEEMT HET OP TEGEN DE NUMMER 1 IN DE POULE NIC. DE WEDSTRIJD START OM 18:30 UUR. MEER INFO OVER EEN EVENTUELE LIVESTREAM VOLGT!!

Foto gemaakt door Actiefotografie (met dank aan Marco Spelten)