Hoofdmacht verliest in zeer matig duel! AVO 2 wint!

Home Nieuws Hoofdmacht verliest in zeer matig duel! AVO 2 wint!

De selectie van AVO speelde de derde thuiswedstrijd van het seizoen. De bezoekers kwamen vandaag uit Nijverdal. AVO speelde een duel in de middenmoot en kon bij winst de aansluiting met de bovenste plekken maken. AVO 2 zou bij winst bovenin meedraaien en de druk op de eerste 2 plaatsen houden.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – NKC 1 speelde AVO 2 een zeer verdienstelijke pot tegen NKC 2. AVO 2 was heer en meester. In de rust was al een veilige marge van 4 goals bereikt. De vele wissels aan AVO kant hadden geen invloed op de scores. Iedereen draaide prima mee. AVO 2 liep eenvoudig uit en bepaalde de eindstand op 22-14. Een terechte uitslag gezien het vertoonde spel.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Nijverdal was een wedstrijd waarbij AVO bij winst uit de grote middenmoot kon blijven. Om precies 17:00 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Hut en Van der Linde voor het begin van de wedstrijd. NKC’51 schoot uit de startblokken en was AVO in de eerste 10 minuten fysiek en qua wilskracht de baas. NKC’51 kwam op 0-4. AVO stond er bij en keek erna. Het grosseerde in foute passes en was niet bij machte om de korf te vinden. De kansen die gecreëerd werden waren matig en vaak uit nood geboren. Het duurde tot de elfde minuut alvorens AVO de korf wist te vinden. 1-4. Het was NKC’51 dat vol enthousiasme uitliep naar 2-8. AVO deed wat terug en scoorde 2x op rij. Het was echter NKC’51 dat de ruststand bepaalde op 4-9.

De tweede helft van de wedstijd begon wederom met scores van NKC’51 4-12. Het verschil was gemaakt. NKC en AVO begonnen nu om en om te scoren en het spel van de Assenaren werd iets beter. Maar lang niet goed genoeg om maar enigsins aanspraak te maken op de overwinning. Het was NKC’51 die vandaag op alle fronten beter was en AVO in eigen huis op de plek heeft gezet. Eindstand 11-18.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was heel erg slecht van ons. Zeker de eerste helft was niet om aan te gluren. We misten vandaag in de eerste helft de vechtlust en mentaliteit. NKC wilde grager van ons winnen dan wij van hun. Als we dat niet hebben dan halen we geen rendement uit ons kunnen. Het was waardeloos. De tweede helft herstellen we de mentaliteit en blijven we doorknokken. Dan herstellen we dus ook iets in het spel en komen we ook iets meer in de afronding. Maar het was dik onder maat om vandaag te winnen. We balen alleen enorm dat we gespeeld hebben zoals we hebben gespeelt. We willen best elke wedstrijd verliezen, daar hebben we geen enkele moeite mee. Als je niet goed genoeg bent, ben je niet goed genoeg. Maar vandaag waren we ver onder de maat en dat is onszelf aan te rekenen.  Maar per seizoen heeft elke ploeg 1 of 2 van zulke wedstrijden er tussen zitten, dus we leren hier weer van met elkaar. Dit hebben we ook nodig om sterker te worden. De aankomende 3 wedstrijden spelen we er 2 tegen de koplopers in onze klasse. Mooie kansen om in ieder geval in spel te herstellen en weer beter te worden.”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD TEGEN KOPLOPER EN ZAALHOOFDKLASSER SPARTA ZWOLLE! DE WEDSTRIJD START OM 15:30 UUR IN ZWOLLE. AVO 2 SPEELT OM 14:30 UUR EEN UITWEDSTRIJD TEGEN MID FRYSLAN IN GROU.