Home Nieuws Hoofdmacht verliest nipt tijdens hoofdklasse debuut voor eigen publiek! AVO 2 pakt punt

Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd in dit zaalseizoen van de selectie op het programma. De selectie van KV Meervogels uit Zoetermeer kwam op bezoek in Assen. Na het verlies van vorige week tegen Mid Fryslan 1 en 2 was het nu zaak voor AVO om de punten in Marsdijk te houden.

AVO 2 speelde tegen Meervogels 2 een prima eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en AVO had tegen de rust meer het initiatief. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld wat. AVO 2 was niet bij machte om uit te lopen, maar kwam op achterstand. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam AVO weer op gelijke hoogte. Eindstand 17-17

Om 19:30 uur floot het scheidsrechter duo Van Meteren en Bearends voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Meervogels 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 2-3 op het scorebord. De doelpunten waren duur en de druk op beide aanvallen was hoog. In de fase voor rust kwam AVO steeds een doelpunt achter maar kwam dichterbij. Vlak voor rust was daar de voorsprong voor AVO 7-6.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was er. Het ging gelijk op en het publiek ging er eens goed voor zitten. AVO kon niet voorkomen dat Meervogels drie maal achtereen scoorde. Het eerste gaatje van twee doelpunten was een feit. Met nog 12,5 minuut te spelen in de tweede helft was het 11-13 voor Meervogels. AVO was nog niet verslagen en probeerde dichterbij te komen. Op 16-16 was er nog een minuut te spelen. Meervogels maakte via afstand de 16-17. AVO nam de time-out. Het had nog een aanval. Helaas kwamen de Assenaren niet tot scoren en verloor het zuur maar geheel terecht met 16-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “In het begin hadden we het moeilijk en kwamen we niet tot scoren. Na 10 minuten speelden we ons prima vrij en hadden we de kansen om doelpunten te maken. Dat lukte niet en kwamen zelfs op achterstand. Voor rust was dat hersteld. Na rust gaat dat dan iets beter en scoorde het andere vak wat minder. Al met al hadden we hem gewoon op het laatst naar ons toe moeten trekken. Dat lukte niet. Daarin heeft Meervogels blijkbaar meer ervaring.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd in Zwolle. AVO 2 start om 15:00 uur en AVO 1 begint om 17:00 uur. AVO gaat op bezoek bij Sparta Zwolle 1 en 2. (de aanvangstijden zijn gewijzigd ten opzichte van het programma)