Hoofdmacht verliest nipt van Sparta en AVO 2 pakt de volle punten!

Home Nieuws Hoofdmacht verliest nipt van Sparta en AVO 2 pakt de volle punten!

Afgelopen weekend stond voor de door blessures geteisterde selectie van AVO de lastige uitwedstrijd tegen de selectie van Sparta Zwolle op het programma. AVO 2 en Sparta 2 hadden beiden tot dusver 1 punt verzameld en voor AVO 2 was het zaak om bij winst afstand van de onderkant te nemen. AVO 1 heeft het lastig in deze fase van de competitie. Er werd twee keer terecht verloren van Mid Fryslan en Meervogels. Doordat iedereen van iedereen wint in de poule is de achterstand, mits er gewonnen zou worden in Zwolle, op de bovenkant klein.

AVO 2 schoot uit de startblokken en zowat elke bal die omhoog ging, vloog door de mand. Sparta Zwolle bleef ook mee scoren maar kon niet voorkomen dat er bij rust 11-17 in het voordeel van de Assenaren op het bord stond. De tweede helft ging aardig gelijk op en in de laatste fase kroop Sparta wat dichterbij. De vermakelijk wedstrijd eindigde in een zeer verdiende 23-27 overwinning voor AVO.

Omstreeks 17:00 uur floot het scheidsrechter duo Kleijn en Rijkaart van Cappellen voor de start van de wedstrijd Sparta 1 – AVO 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Verdedigend hadden beide ploegen de zaakjes goed voor elkaar. Scorend kwamen beide ploegen moeizaam op gang.  Sparta herstelde in de aanval en liep 4 doelpunten uit. AVO scoorde mee maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand van 9-6 de kleedkamers opzocht.

De tweede helft begon dramatisch voor AVO. Terwijl Sparta eigenlijk niet heel veel beter speelde maar wel zorgvuldiger met de kansen omging. AVO had moeite met scoren en met nog 12,5 minuut te spelen was 12-7 in het voordeel van de thuisploeg. AVO rechte rug en begon de kansen af te ronden. Tot 2 minuten voor tijd kwam het tot 17-16 terug. Sparta had helaas voor de Assenaren het laatste woord. Eindstand 18-16.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We schoten vandaag erg slecht en misten 3 strafworpen. Dan wordt het mentaal lastig blijkt. We starten niet scherp en na rust hadden we een slechte fase. Verdedigend hadden we de zaakjes de gehele wedstrijd prima op orde. We deden in spel niet onder voor Sparta maar pakken geen punt of punten. Dat is vervelend want anders sta je er gewoon bij in de middenmoot. Nu wordt het elke week knokken om niet op de onderste plek te eindigen. We hebben nog 1 wedstrijd voor de kerst, hopelijk kunnen we na de kerst weer over een fitte selectie beschikken.”

Aankomende zaterdag is AVO 2 vrij en speelt AVO 1 een thuiswedstrijd tegen Nic 1. De wedstrijd start om 20:40 uur in Sporthal de Marsdijkhal in Assen.