Hoofdmacht verliest punt in Almelo

Home Nieuws AVO Senioren Hoofdmacht verliest punt in Almelo

Archief foto: RODA-fotografie / Roelof Daalmeijer

AKC (Al) 1 – AVO 1,  24 – 24  (04-02-2018)

Door de uitslagen van de drie op zaterdag gespeelde wedstrijden zou AVO bij winst in de uitwedstrijd tegen AKC (Al) 1 een goede stap richting de top kunnen maken. Dat kwam er zondagmiddag in Almelo niet uit en het leek er zelfs lang op dat de assenaren puntloos terug moesten. AVO begon goed en scoorde als eerst door een afstandsschot. De thuisclub overtroefde dat en nam een 3 – 1 voorsprong. Want ook de thuisclub was gebrand op de punten om uit de degradatiezone te geraken. Zij namen het initiatief in het vervolg van de eerste helft en breidden na 6 – 5 uit naar een 12 – 8 tussenstand. In de laatste fase tot de rust kon AKC die voorsprong van vier punten vasthouden en zo ging de rust in bij de stand 15 – 11. Er moest dus in de tweede helft heel wat gebeuren om de bakens ten gunste van AVO te verzetten. Het Asser team was daarvan doordrongen maar wist de wedstrijd in het begin van de hervatting niet onder controle te krijgen en zo stond het na vijf minuten met 18 – 13 achter. Gelukkig zagen de vele AVO-supporters vanaf dat moment de wedstrijd langzamerhand kantelen want zes minuten later had AVO de achterstand tot 19 – 18 teruggebracht. De coaches van AVO pasten toen enkele cruciale wissels toe wat drie doelpunten op rij opleverden, 20 – 21. Vanaf dat moment met nog acht minuten op de klok was de spanning weer ouderwets te snijden en de Assenaren bleven tot één minuut voor het einde op voorsprong, 23 – 24. Er kwamen nog enkele mooie kansen voor beide teams  en in de laatste minuut werd toch nog de gelijkmaker gemaakt. De doelpuntenmakers bij AVO waren:Marlou Kuiper 7x, Joss Abbingh 5x, Marko Dolsma 4x, Viola Bebingh, Marit Smit en Roald Schoenmaker ieder 2x, Veerle Stougie en Bas Lammerts beiden 1x. Met nog drie wedstrijden te gaan wacht volgende week AVO 1 de lastige uitwedstrijd in Noordwolde tegen De Hoeve 1. Deze wedstrijd op zaterdag 10 februari begint om 20:15 uur in sporthal De Duker.

AKC (Al) 2 – AVO 2,  25 – 21  (04-02-2018)

AVO 2 verspeelde kostbare punten in Almelo tegen het eveneens tegen degradatie vechtende AKC 2. In deze wedstrijd waren er enkele momenten dat de thuisclub met scherp schoot net toen de Assenaren van een ruime achterstand weer op gelijke hoogte waren gekomen. Binnen zeven minuten stond AVO 2 tegen een 6 – 1 achterstand aan te kijken, maar vijf minuten later was de stand 7 – 7 bereikt. Toen de Assenaren deze inspanning te boven waren gekomen waren de gastheren en – dames al weer naar de 13 – 8 ruststand uitgelopen. De thuisclub speelde gehaaider dan de Assenaren die misschien iets te lief waren voor hun tegenstanders. Na de rust konden de rollen niet worden omgedraaid al kon AVO de thuisclub nu wel volgenen zo stond het halverwege 18 – 16 en leek er nog van alles mogelijk. Ook vier wissels aan de kant van AVO konden het tij niet keren al waren beide teams in de tweede helft wel beter aan elkaar gewaagd. Toch kon AVO net niet de tegenstander onder de knie te krijgen en werd met 25 – 21 afgesloten. Door dit resultaat zit AVO 2 met vier teams en met nog drie wedstrijden te gaan, in de gevarenzone. De Asser doelpunten kwamen uit de handen van: Jostein Scheffer 6x, Jesse Scheffer 3x, Marijke Popken, Marlou Kuiper, Jesse Sijbring, Riccardo Sloot en Bas Bleumer allen 2x,Maaike Koster en Lisa Mulder beiden 1x. De volgende wedstrijd van AVO 2 is de laatste thuiswedstrijd tegen koploper DSC 3. Deze wedstrijd begint op zondag 18 februari om 14:30 uur in de Marsdijkhal.