Hoofdmacht verliest van koploper na matige eerste helft! AVO 2 wint!

Home Nieuws Hoofdmacht verliest van koploper na matige eerste helft! AVO 2 wint!

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO een uitwedstrijd op het programma. AVO 2 speelde op vrijdagavond in Grou tegen Mid-Fryslan 3. AVO 1 ging zaterdag op bezoek bij koploper en zaal-hoofdklasser Sparta Zwolle.

AVO 2 speelde een gelijk opgaande wedstrijd in Grou. Beide ploegen waren gedurende de hele wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar. De doelpunten werden om en om gescoord. Beide ploegen speelden om een plek bovenin. AVO 2 was op het eind de betere ploeg, het scoorde de winnende treffer in de laatste seconden van de wedstrijd. 12-13. AVO 2 speelt de aankomende 2 wedstrijden voor de zaal nog tegen de nummer 3 en tegen de nummer 1 uit de poule. Zelf bezet het de tweede plek.

De wedstrijd van AVO 1 in Zwolle tegen het ambitieuze Sparta Zwolle werd om 15:30 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk klus zou moeten klaren in Zwolle. Sparta is de ploeg die vorig jaar zaal kampioen is geworden en dus in de zaal Hoofdklasse gaat spelen. Deze veldcompetitie is Sparta ook koploper in de poule. De ploeg uit Assen is nog te wisselvallig en wisselt goede perioden in wedstrijden af met hele matige stukken. Het was dus een wedstrijd die alle kanten op kon.

Om precies 15:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Miechels en Nijland voor het begin van de wedstrijd. Sparta en AVO hadden moeite om de korf te vinden. De eerste 5 minuten bleven doelpuntloos. Sparta maakte hierna de 1-0 en de 2-0. AVO speelde matig en de spelers wisten elkaar moeilijk te vinden. Sparta scoorde haar derde goal van afstand 3-0. Met 2 doorloopballen op rij kwam AVO dichterbij. 3-2. Nu brak een fase aan waar AVO even de weg kwijt en Sparta Zwolle uitliep naar 9-2. AVO verdedigde overigens wel prima, maar zakte aanvallend door de ondergrens. Met nog 12 minuten tot de rust was het AVO dat zich enigsins herpakte. Via 10-4 werd het 10-5, waarna AVO de ruststand bepaalde op 10-6.

De tweede helft van de wedstijd begon met een heus AVO offensief. Verdedigend bleef de ploeg bij de les en binnen 5 minuten werd er vier keer op rij gescoord 10-10. Met nog 20 minuten te spelen was het 11-11. AVO bleef verdedigend bij de les en deed aanvallend wat ze eigenlijk de eerste helft achterwege lieten. Een normaal niveau halen. AVO kwam op voorsprong 11-12. Het was Sparta dat terug scoorde. Sparta liet zich niet gek maken en maakte de 13-12. Er waren nog precies 10 minuten te spelen en weer was het Sparta dat scoorde 14-12. AVO creeerde de kansen wel maar had niet de afronding. Bij 15-12 leek de wedstrijd gespeeld. Het was AVO dat wederom veerkracht toonde en 2x scoorde. 15-14. Er waren nog 2 minuten te spelen, maar beide ploegen lukte het niet meer om de korf te vinden. Eindstand 15-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “De eerste helft was aanvallend erg slecht. De scherpte ontbrak en we speelden niet als team. Waar we elkaar in de verdediging wel helpen om geen goals tegen te krijgen en dus wel als team verdedigen, helpen we elkaar in de aanval niet om ze te maken. Dat is waardeloos. Iedereen wordt pas vlak voor en in de rust wakker. Dan gaan we het veld in en blijkt dat als we elkaar helpen om te korfballen, we gewoon een wedstrijd kunnen maken. Ook tegen Sparta. Aan het eind zijn we wat ongelukkig en winnen we helaas niet. Sparta heeft daar wat meer ervaring. De slechte fases moeten er uit. We kunnen pas een hoog niveau halen als we niet door de ondergrens zakken. Als we een stabiel niveau halen elke week, kunnen we vanaf daar accenten naar boven leggen. Dat kunnen we nu niet, daar gaan we mee aan de slag.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE WEER EEN THUISWEDSTRIJD. DE SELECTIE VAN OWK KOMT OP BEZOEK IN ASSEN. AVO 2 START OM 15:30 UUR TEGEN OWK 2 EN AANSLUITEND IS HET OM 17:00 UUR AVO 1 – OWK 1! KOMT ALLEN OM AVO TE STEUNEN!! ZE HEBBEN UW STEUN NODIG!