Home Nieuws Hoofdmacht verliest van sterker Wageningen! AVO 2 moet punten aan Friezen laten!

Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd in 2023 van de selectie op het programma. De selectie van KV Wageningen uit Wageningen kwam op bezoek in Assen. AVO 2 moest het opnemen tegen het ervaren Heerenveen 3.

AVO 2 speelde tegen Heerenveen 3 een prima eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en AVO had tegen de rust meer het initiatief. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld wat. AVO 2 was niet bij machte om uit te lopen, maar kwam op achterstand. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam AVO weer op gelijke hoogte. Het waren echter de Friezen die aan het langste eind trokken. In een spannend slotstuk nam Heerenveen de punten mee naar Friesland. Eindstand 17-18

Om 18:40 uur floot het scheidsrechter duo Van Meerveld en Huisman voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Wageningen 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 4-4 op het scorebord. De doelpunten waren duur en de druk op beide aanvallen was hoog. In de fase voor rust kwam Wageningen beter uit de verf en was een verschil van 4 gemaakt. AVO hiel bij rust het verschil op 4. Rust: 7-11.

De tweede helft begon direct scherp. AVO had moeite om zich onder de druk van Wageningen uit te spelen. De eerste 12,5 minuut na rust kon het Wageningen verdedigend nog wel aan. De laatste fase van de wedstrijd liet Wageningen zien veel beter en verder te zijn dan de Assenaren. Eindstand 16-27.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben op de laatste 10 minuten na prima verdedigd. Wageningen was sterker dan ons. Ze zijn veel verder in hun ontwikkeling. Wij blijven kritisch kijken naar de makkelijk kansen die we vandaag niet maken. In uitslag hadden wij over de 20 goals kunnen scoren. Daar moeten we verbeteren. Die kansen waren er wel. Verder heeft Wageningen ons in de laatste 10 minuten er af geschoten. Daar zag je echt hun kwaliteiten naar boven komen. We worden wel elke week fitter en beter. Winnen van Wageningen is op dit moment niet realistisch, en dat bleek ook dus.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd. AVO 2 start om 18:45 uur in Harderwijk tegen Unitas 3. AVO 1 begint om 19:30 uur. AVO 1 gaat op bezoek bij KVS in Scheveningen.