Hoofdmacht vliegt uit de startblokken en geeft voorsprong niet meer weg

Home Nieuws AVO Senioren Hoofdmacht vliegt uit de startblokken en geeft voorsprong niet meer weg

AVO 1 – De Hoeve/Due Amici Fitness 1,  30 – 22  (09-12-2017)

AVO 1 opende zaterdagavond uitstekend in de wedstrijd tegen De Hoeve 1.Na vijf minuten hadden de Assenaren al een 4 – 0 voorsprong en twee minuten later had het uitteam wel wat teruggedaan maar stond het toch 5 – 2 in Asser voordeel. Deze vijf AVO doelpunten kwamen op naam van vijf spelers en speelsters. Daarna werd er gedurende tien minuten door geen van beide teams gescoord. AVO had de zaak verdedigend prima onder controle maar verzuimde zelf om de kansen af te maken. Na die tien minuten scoorde De Hoeve 5 – 3 en dit was gelijk het startsein voor zeven AVO doelpunten tegenover slechts één voor de gasten, 12 – 4. AVO-treffers werden door  AVO zat er verdedigend bovenop en was aanvallend veel beter dan de tegenstander. Tot de rust bouwden de Assenaren de score uit naar de stand 14 – 5. Na de rust werd een andere wedstrijd verwacht waarin De Hoeve wel terug zou knokken om dichterbij te komen. Al scoorden zij wel als eerste, 14 – 6, even later was het 17 – 6 door drie Asser doelpunten waaronder twee benutte strafworpen. Ook twee strafworpen voor de gasten, 17 – 8 en om en om scorend werd de tussenstand 20 – 10 bereikt. Vanaf deze stand begon De Hoeve opeens wel te scoren waar het bij AVO even wat stilviel. Met een minuut of tien te gaan stond er 23 – 17 op het scorebord. Dat was ook het moment dat bij AVO de schoten weer gingen vallen en zo werd tenslotte een zeer verdiende 30 – 22 overwinning geboekt tegen een tegenvallend De Hoeve. De Asser doelpunten waren van: Marlou Kuiper 6x, Bas Lammerts 5x, Joss Abbingh 4x, Marije Lunshof, Veerle Stougie, Viola Bebingh, Roald Schoenmaker en Marko Dolsma allen 3x. Zo scoorden alle basisspelers drie keer of meer. De volgende wedstrijd is zaterdagavond in Vriezenveen tegen Amicitia 1 in sporthal De Stamper. Deze wedstrijd begint om 20:45 uur.

AVO 2 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3,  24 – 28  (09-12-2017)

AVO 2 had zaterdag een zware middag tegen een energiek spelend Dalto 3 uit Driebergen. Vooral de eerste helft was het aanzien meer dan waard. Er werd in een hoog tempo gespeeld en de doelpunten vielen als rijpe appelen. De spanning bleef in de wedstrijd omdat beide teams elkaar niet loslieten. Jammer was dat Jesse Sijbring de wedstrijd met een blessure al na elf minuten moest verlaten. Hij werd vervangen door junior Rick Zinger. De verschillen bleven klein. Dan stond AVO 2 voor en maar later waren de rollen weer omgedraaid. Zes minuten na het begin was het 4 – 4 en tien minuten later was de stand 8 – 8. AVO had de handen vol aan de aanvallers van Dalto, maar ook de gasten werden soms alle kanten opgestuurd door de AVO-aanvallers. Ruststand 16 – 15 in Asser voordeel.

Ook na de rust veranderde het spelbeeld niet. Opnieuw hielden de beide achttallen elkaar praktisch in evenwicht  Zo werd het 23 – 22 voor AVO toen er nog zeven minuten te spelen was. Vier doelpunten op rij van Dalto gaven AVO toen de genadeslag waarna AVO nog wel even terug kwam, 24 – 26. In de laatste minuut waren twee treffers van de geroutineerde gasten teveel voor de thuisploeg. Al met al heeft AVO 2 zich van haar beste kant laten zien en speelden ze voor wat ze waard waren. De Asser doelpunten waren van: Jesse Scheffer 8x, Jostein Scheffer 5x, Angelique Dermois, Maaike Koster, Marit Smit, Bas Bleumer en Rick Zinger allen 2x, Jesse Sijbring 1x. Volgende week, op zondag 17 december, speelt AVO 2 tegen DSC 3 in Eindhoven. Deze wedstrijd begint om 14:35 uur in sporthal De Vijfkamp.