Hoofdmacht walst over Hoogkerk heen, AVO 2 houdt punt over na spannend slot

Home Nieuws Hoofdmacht walst over Hoogkerk heen, AVO 2 houdt punt over na spannend slot

AVO 1 – Hoogkerk/Nanka Diamond Tools 1,  25 – 11  (06- 01-2018)

AVO 1, met Marije Lunshof op de bank, begon het nieuwe jaar goed met een ruime overwinning op buurtclub Hoogkerk 1, één van de twee promovendi in deze Overgangsklasse. Na zes wedstrijden had AVO slechts één wedstrijdpunt meer verzameld en het was dus maar afwachten hoe de verhoudingen onderling zouden zijn. In de beginfase tastten beide teams elkaar wat af al was het AVO dat de score opende en even later ook de 2 – 0 noteerde. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten, 2 – 1 en toen bleek al wel dat de thuisclub het betere van het spel had. De terechte nederlaag van 16 december jl. in Vriezenveen tegen Amicitia, had de Assenaren voor deze wedstrijd op scherp gezet. Strijdlust en teamgeest waren het resultaat en na tien minuten stond de stand 6 – 2 op het scorebord. Hoogkerk knokte wel terug naar 6 – 3 en 7 – 4 maar in de persoonlijke duels waren de Assenaren sterker en zo stond het bij de rust al 14 – 4. Zonder dat de wedstrijd tot mooi korfbal had geleid ging het talrijke publiek er na de rust toch maar weer eens voor zitten. De eerste score na de rust was voor Hoogkerk, 14 – 5 maar ook nu waren de gasten niet in staat om het AVO, met zo”n instelling, moeilijk te maken. Na 17 – 7 stootte AVO door naar 20 – 7 en was de wedstrijd met nog zeven minuten zuivere speeltijd in feite al gespeeld. AVO bleek veel te sterk voor dit Hoogkerk en liep regelmatig uit naar een 25 – 11 overwinning. Teamgeest, strijdlust en de wil om te winnen waren de drijfveren achter deze Asser overwinning. De AVO doelpunten kwamen op naam van Marlou Kuiper 6x, Bas Lammerts 5x, Viola Bebingh en Marit Smit ieder 3x, Joss Abbingh 2x, Veerle Stougie, Maaike Koster, Marko Dolsma, Daniël Zonderman, Jostein Scheffer en Bas Bleumer allen 1x. Door de resultaten van dit weekend staat AVO op drie punten achter koploper Mid-Fryslàn. Met nog zeven wedstrijden te gaan lijkt er nog van alles mogelijk. De volgende wedstrijd voor AVO is aanstaande zaterdagavond 13 januari  in Kampen tegen het sterke Wit-Blauw/Green Organics 1. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur in sporthal De Reeve.

AVO 2 – Wageningen 2,  27 – 27  (07-01-2018)

Zondagmiddag speelde AVO 2 een bijzonder spanend duel tegen Wageningen 2. Waar AVO in de gehele eerste helft het voortouw had gehad, namen de gasten na de rust het initiatief over. Het publiek in de Marsdijkhal kreeg een ware thriller voorgeschoteld die pas in de laatste seconden tot ontknoping kwam. De belangen waren in deze wedstrijd erg groot. Beide teams stonden in de onderste regionen, hoewel de verschillen met de clubs bovenin niet erg groot waren. Dus was ieder winstpuntje van belang. AVO ging prima van start en werkte zich na 0 – 1 op naar een 3 – 1 voorsprong. De Assenaren wisten deze voorsprong te behouden en zelfs uit te breiden tot 13 – 9 op een vier minuten voor de rust. Twee tegendoelpunten van Wageningen bracht de 13 – 11 ruststand op het scorebord. Vooral de sterke dames van Wageningen bezorgden AVO de nodige kopzorgen, maar de scherpte aan Asserzijde was in de eerste helft voldoende om de tegenstander onder controle te houden. Het was na de rust dat AVO de gasten moest laten gaan en de voorsprong werd omgezet in een achterstand van 14 – 16 na zeven minuten spelen. AVO beet zich echter in de tegenstander vast en kwam vijf minuten later toch weer op voorsprong, 19 – 18. Dat kost erg veel kracht en bij AVO werden een aantal verse wissels ingebracht om de voorsprong te consolideren. Ook bij de gasten werden een viertal verse krachten ingezet. Het spelbeeld van deze aantrekkelijke wedstrijd veranderde er maar weinig door, maar Wageningen kwam opnieuw op voorsprong, 19 – 22. AVO miste toen een strafworp maar kwam snel daarna toch weer gelijk, 23 – 23. Opnieuw liepen de gasten uit nu naar 23 – 26 maar weer vochten de Assenaren terug en kwam na 24 – 27 in de slotfase op 26 – 27. Een afstandsschot van de prima ingevallen Marlou Kuiper bracht AVO toch nog naast Wageningen, 27 – 27. Gezien het wedstrijdverloop een terechte puntenverdeling. Bij AVO kwamen de doelpunten op naam van:Marlou Kuiper 6x, Angelique Dermois 5x, Maaike Koster en Bas Lammerts beiden 3x, Marit Smit, Bas Bleumer, Jostein Scheffer en Jesse Sijbring allen 2x, Marijke Popken en Jesse Scheffer beiden 1x. AVO 2 speelt de volgende wedstrijd op zondag 14 januari in de sporthal in Wolvega tegen SCO 2. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur.