Hoofdmacht wint en staat er weer bij! AVO 2 is herfstkampioen!

Home Nieuws Hoofdmacht wint en staat er weer bij! AVO 2 is herfstkampioen!

Afgelopen weekend stond de laatste thuiswedstrijd voor de zaal op het programma voor de selectie van AVO. Het is het laatste seizoen van de veldcompetitie zoals we die al jaren kennen. Traditioneel spelen we op het veld 7 of 8 wedstrijden voor de zaalcompetitie en 7 of 6 wedstrijden na de zaal in een competitie. Het KNKV heeft besloten vanaf volgend seizoen (2023-2024) te werken met poules van 4 ploegen die voor de zaal een competitie spelen met promotie en degradatie. Na de zaal wordt er dan een nieuwe indeling gemaakt afhankelijk van de resultaten van voor de zaal. Voor veel verenigingen betekend dit dus minder wedstrijden op hun veld accommodatie. Het veld bestaat dan dus uit 12 wedstrijden i.p.v. 14 wedstrijden. Uit de promotie/degradatie regeling blijkt dat er niet gedegradeerd kan worden uit de Overgangsklasse. De nummers 1 promoveren naar de hoogste klasse (ereklasse) en de nummers 2 t/m 7 promoveren naar de Hoofdklasse. Al met al een mooie kans voor AVO om zowel met AVO 1 als AVO 2 te promoveren. AVO 1 heeft een traditioneel moeilijk veldseizoen. De wedstrijden werden op een uitzondering na, steeds nipt verloren. Hierdoor staat het op de laatste plek in de poule. Drie punten achter op plek 6 en twee punten achter op plek 7. CSL bezet plek 7 en kwam  vandaag op bezoek in Assen. AVO 2 doet dit veldseizoen mee om de bovenste plaatsen. Eindigen ze eerste of tweede, dan promoveren ze naar de landelijke hoogste klasse. De reserve ereklasse. Vandaag ontving AVO 2 nummer drie van de ranglijst: KZ 3

AVO 2 -KZ 3 begon onder veel belangstelling om precies 15:30 uur. AVO 2 schoot uit de startblokken en nam gelijk de voorsprong. Gedurende de eerste helft werd deze uitgebreid naar 9-5. Na een enerverende eerste helft was het AVO 2 dat met een voorsprong ging rusten. Na de rust werd er door de Kogers uit een ander vaatje getapt. Een spannende tweede helft was het gevolg. Na een kwartier spelen was de stand 10-9 voor AVO. AVO 2 knokte zich in het laatste kwartier naar de overwinning. De laatste 5 minuten gaf KZ op en kon AVO gemakkelijk uitlopen.Met 16-10 op het scorebord floot de scheidsrechter voor het einde.

Om precies 17:00 uur floot het uitstekend leidende scheidsrechter duo Munneke en Bakker voor de start van de wedstrijd AVO 1 – CSL 1. AVO startte scherp en kwam na 15 minuten spelen met 4-2 voor. AVO had de kansen om de voorsprong uit te bouwen. De stugge Friezen gaven niet op en kropen voor rust dichterbij. Je merkte aan alles dat het vandaag ergens om ging. De ruststand was 9-9.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was er. Het ging gelijk op en het vele opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten. Met nog 15 minuten op de klok was de stand 14-14. Beide ploegen gingen tot het uiterste. AVO wist dat het bij winst na de zaal nog meedoet voor promotie. CSL wist dat ze AVO hiervoor konden uitschakelen en zelf mee gingen doen voor promotie. De ploegen scoorden om en om en met nog 3 minuten op de klok was het 17-17. AVO schoot de 18-17 binnen. Nog 1 minuut 30 en de wedstrijd was gespeeld. De verdediging van AVO deed haar werk. Een onderschepping bracht de verdiende overwinning. Eindstand 18-17. AVO is nog niet uitgespeeld op het veld.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Tsja, we hebben, zoals elke week trouwens, ook vandaag weer geknokt voor wat we waard zijn. Gelukkig kwamen de scores nu wel. We raakten niet in paniek die laatste 5 minuten, we maakten het af. Dat is dan de ervaring die we hebben met elkaar. Verder misten we in de eerste helft wat teveel makkelijke ballen. We hadden dan een groter verschil kunnen maken. Maar het is goed zo, we slepen hem binnen, het publiek heeft genoten. De spelers hebben het verdiend. Dit soort wedstrijden zijn super mooi om te spelen. We doen nog mee voor promotie en AVO 2 neemt de koppositie. Een prima dag voor ons. We gaan nu kijken wat we in de zaal kunnen bewerkstelligen.”

Op 12 en 19 november oefent de AVO selectie thuis in de Marsdijkhal. Om 13:00 uur AVO 2 en 14:30 uur AVO 1. Op zaterdag 26 november speelt de selectie de eerste competitiewedstrijd uit in Grou. Tegenstanders is dan Mid Fryslan 1 en 2.