Hoofdmacht wint in ware thriller van OWK! AVO 2 scoort er op los

Home Nieuws Hoofdmacht wint in ware thriller van OWK! AVO 2 scoort er op los

Afgelopen zaterdag stond er voor de selectie van AVO weer een thuisronde op het programma. AVO 2 kreeg hekkensluiter Hoogkerk 2 op bezoek. Om naar boven te blijven kijken en afstand te nemen van de onderste regionen was het zaak dat AVO 2 deze thuiswedstrijd winnend zou afsluiten.

AVO 1 kreeg koploper OWK op bezoek. Voor AVO 1 weer een lastige wedstrijd, aangezien de afgelopen 2 weken ook al tegen de koplopers werd gespeeld. OWK, Heerenven en Sparta Zwolle maken bovenin de Overgangsklasse de dienst uit.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd en scoorde er op los. Hoogkerk was niet bij machte om de aanvalsdrift van AVO te stoppen. Ook met veelvuldig wisselen bij AVO bleven de goals vallen. Uiteindelijk zette AVO een uitstekende uitslag neer. Eindstand 32-17.De wedstrijd van AVO – OWK begon met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van een gewaardeerd OWK vrijwilligster en tevens voormalig teammanager van de OWK selectie.

De wedstrijd begon om 17:50 uur en stond onder leiding van de prima fluitende Alle Visser. AVO zette direct de toon door in de tweede aanval gelijk te scoren. 1-0. OWK scoorde direct terug 1-1.Het was AVO dat toen het initiatief nam in de wedstrijd. Door veel energie te leveren, zorgvuldig met de kansen om te gaan nam het een voorsprong van 5-1. Via 6-2 en 7-4 werd de ruststand bereikt van 9-6. AVO kon niet echt loskomen van OWK. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de eerste helft. AVO had het initiatief, maar OWK bleef aanhaken. Via 11-9 en 12-10 stokte het aanvallend even bij AVO. OWK kwam terug 12-12. Weer was het AVO die de voorsprong nam en via 13-13 kwam AVO op 15-13. Bij 18-15 was het OWK dat 2 keerde scoorde. 18-17. Het enthousiaste publiek in de Marsdijkhal ging er eens goed voor zitten. AVO speelde met veel energie en bleef knokken voor elke centimeter. Toch kon AVO niet voorkomen dat het na 20-18 tegen een achterstand aan liep. 20-21 en de laatste minuten van de wedstrijd waren ingegaan. Het was de beurt aan AVO om drie keer op rij te scoren. Verdedigend bleef AVO bij de les en OWK kon slechts nog eenmaal wat terug doen. Eindstand 23-22.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Terechte overwinning, we hebben er hard voor gewerkt met elkaar en de beleving en energie geleverd die we van de ploeg verwachten. Dit is ook nodig wil je überhaupt een wedstrijd maken tegen een van de drie beste ploegen in deze poule. Dat je uiteindelijk de wedstrijd wint is een compliment aan onze selectie. Ook ons publiek was weer als vanouds en komen ons elke week weer steunen. Dan is het mooi dat we ze kunnen laten waar we toe in staat zijn. Nu is het zaak om met elkaar wat constanter te worden. We zijn erg blij met het resultaat, maar we krijgen nu een belangrijke fase in de competitie. We spelen zaterdag tegen De Hoeve en daarna treffen we de andere twee ploegen (AKC thuis en Amicitia uit) die net als ons onderin bungelen. Het is nu zaak dat we er klaar voor zijn en in die wedstrijden ons zo snel mogelijk veilig proberen te spelen.”

OP ZATERDAG 2 FEBRUARI A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE EEN UITWEDSTRIJD. DE WEDSTRIJDEN WORDEN GESPEELD IN DE DUKER IN NOORDWOLDE. AVO GAAT OP BEZOEK BIJ DE HOEVE. AVO 2 START OM 19:35 UUR. VOOR AVO 1 START DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD OM LIJFSBEHOUD OM 21:00 UUR. EEN “LATERTJE” MAAR ONZE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN!!

Foto’s: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie (klik hier voor meer foto’s)