Hoofdmacht ziet uit startblokken en wint gemakkelijk in Almelo

Home Nieuws Hoofdmacht ziet uit startblokken en wint gemakkelijk in Almelo

Achrief foto, RODA Fotografie

AKC (Al) 1 – AVO 1,   14 – 24  (d.d. 02-4-2017)

Nu de zaalkorfbalcompetitie op enkele beslissingswedstrijden na en natuurlijk met de zaalkorfbalfinale in Ziggo-Dome in Amsterdam komende zaterdag in het verschiet, is het tijd om de veldcompetitie weer te hervatten. De tweede helft van de competitie begon afgelopen weekend en daarvoor moest AVO 1 naar AKC 1 in Almelo. In Assen werd de eerste wedstrijd royaal, (27 -15) gewonnen. Het was maar afwachten hoe de Assenaren zich in deze return zouden manifesteren, vooral omdat enkele spelers met wat pijntjes, vanwege de overgang van veld naar zaal, niet of slechts een halve wedstrijd konden spelen.
Hoewel AKC vanaf de afworp al snel de 1 – 0 aantekende, haakte AVO uitstekend aan door snel de gelijkmaker te noteren en daar bleef het niet bij. De Assenaren speelden hun kansen goed uit en scoorden regelmatig en legden in het eerste kwartier van de wedstrijd in feite de basis voor de verdiende overwinning. AVO was heer en meester en liep uit naar een 1 – 9 voorsprong. Vooral de Asser dames waren in die fase hun tegenstanders de baas met zes doelpunten. Als het dan zo gemakkelijk gaat is het wachten op het verlies van scherpte. De thuisclub begon mee te scoren en kwam terug tot 8 – 13 maar AVO behield de controle. Ruststand 10 – 14. Na de thee scoorde AVO als eerste maar AKC bleef in de buurt, 11 – 15. Het was nu meer een wedstrijd dan in de eerste vijftien minuten van de eerste helft en dat kwam niet omdat AKC beter ging spelen maar meer nog omdat de Assenaren hun vele kansen niet voldoende wisten te benutten. Tot 13 – 17 bleef het een wedstrijd waarin AVO niet meer afstand kon nemen. Gelukkig voor de Assenaren kwam het schotpercentage weer in een stijgende lijn en na 13 – 20 en 14 – 20 liep AVO door naar de eindstand van 14 – 24. Door deze overwinning doet AVO 1 nog steeds mee in de strijd om de bovenste plaats in de overgangsklasse. De Assenaren staan één punt achter koploper Groen Geel 1 uit Wormer. Voor AVO 1 ligt er een belangrijke en zware opdracht in het verschiet want volgende week op zondag 09 april wordt in Assen de return tegen Groen Geel gespeeld. Deze wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur op het veld aan de Martin Luther Kingweg.

AKC (Al) 2 – AVO 2,   17 – 16   (d.d. 02-04-2017)

AVO 2 had het zondagmiddag in Almelo niet gemakkelijk tegen de reserves van AKC. Voor AVO 2 lag er vanmiddag een grote kans om goede zaken te doen op de ranglijst, vooral omdat koploper Mid-Fryslân 2 zaterdag haar wedstrijd had verloren. De thuisclub ging prima van start en bracht een 3 – 0 voorsprong tot stand voordat AVO 2 voor de eerste mal kon scoren, 3 – 1. Het scoren verliep bij beide teams maar moeizaam maar AVO liep in de beginfase wel achter de feiten aan. Halverwege de eerste helft stond de stand 5 – 2 op het scorebord, maar een run van vier doelpunten van de Assenaren bracht daar in acht minuten verandering in, 5 – 6. AVO 2 had laten zien dat ze waren gekomen om te winnen. Maar verder kwamen ze helaas (nog) niet. Bij de rust was de stand 7 – 7. Na de rust veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Twee teams die moeite hadden om te scoren en niet los van elkaar kwamen. Wel was het erg spannend toen AVO met nog een minuut of vier te gaan op 15 – 16 kwam. Maar we moesten die laatste minuten wel doorkomen en dat ging helaas niet goed. De thuisclub had het laatste initiatief en behield de punten in eigen zak. Door deze nederlaag bivakkeert AVO 2 nu in de middenmoot van de reserve Eerste klasse. De punten zijn echter nog wel hard nodig want naar boven en naar onderen scheiden slechts een punt of vijf.
Volgende week zijn er voor AVO 2 nieuwe kansen als thuis tegen Nic./Alfa-college 4 gespeeld moet worden.
Deze wedstrijd begint zondagmiddag om 13:00 uur op het veld aan de Martin Luther Kingweg.