Junioren doen goede zaken, volgend jaar weer in de Hoofdklasse!

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren doen goede zaken, volgend jaar weer in de Hoofdklasse!

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van AW/DTV in Amsterdam. AW/DTV staat onder leiding van oud AVO speler Jornt de Nekker. AVO A2 speelde vroeg in de ochtend hun uitwedstrijd tegen WSS A1. Na een stroef begin werden de Pekelders probleemloos opzij gezet 11-17.

Om 13:30 uur floot het scheidsrechters duo voor het begin van de wedstrijd. AVO begon de wedstrijd als medekoploper in de Hoofdklasse. Aangezien het eerste van AVO later op de dag in Wormer moest spelen waren er een hoop AVO supporters naar Amsterdam gekomen. AVO wist dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen de Amsterdammer. Sinds er Hoofdklasse gespeeld wordt, heeft de ploeg van Maarten en Harold er nooit gewonnen.

AW/DTV strijd tegen degradatie en liet ook direct van zich horen. Binnen 2 minuten was de stand 4-1 voor AW/DTV. Het schotpercentage van de thuisploeg was bij de mannen erg hoog. De eerste 4 aanvallen waren goals. Na 7 minuten was de stand 6-4. AVO scoorde, alhoewel moeizamer dan AW/DTV, mee. 7 minuten later was het 10-6. Hierna zakte het percentage bij de thuisploeg en doordat AVO rustig bleef spelen in het eigen spel en het publiek er achter ging staan werd er orde op zaken gesteld. 7 goals op rij lieten nu een 10-13 stand zien. AW/DTV gaf zich niet gewonnen en bepaalde de ruststand op 12-13.

Na rust behield AVO het initiatief. AW kwam na 5 minuten nog wel op gelijke hoogte 15-15. Weer bouwde AVO de voorsprong uit met 2 doelpunten. AW bleef aanhaken maar vanaf dat moment behield AVO steeds de leiding met twee of drie doelpunten verschil. Met nog 10 minuten te spelen was de stand 21-22 maar AVO pakte weer de twee verschil. Nog 4 minuten op de klok was het 23-26 en zette AW nog een keer aan 25-26. AVO sloeg direct terug en zette een keurige eindstand neer van 27-29. Het goed leidende scheidsrechters koppel De Groot en Rombouts floot voor het einde van de wedstrijd. Een mooie overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was voor het publiek een spannende en vermakelijke wedstrijd. We hebben gelukkig een keer gewonnen hier en nu 14 punten. We zijn blij dat we ons hiermee veilig hebben gespeeld. De onderkant moet nog tegen elkaar en het is niet mogelijk dat er 3 ploegen nog boven de 14 punten komen. Ja we staan natuurlijk wel op de tweede plek maar hebben geen makkelijk programma. Dit weekend moeten we thuis tegen Oko. Die strijden nog tegen degradatie. Ja alles is mogelijk, maar niet noodzakelijk. We hebben vooraf dit seizoen met de ploeg besproken en als doelstelling gesteld om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Daarnaast wilden we zo lang mogelijk bovenin meedoen. Dat is wat ons betreft gelukt. We hebben zin in de wedstrijden die gaan komen. We mogen nog drie keer thuis spelen.”

Aankomende zaterdag 4 februari om 15:45 uur spelen onze junioren in De Marsdijkhal hun thuiswedstrijd tegen OKO. Kunnen de onzen blijven strijden om de bovenste plekken? Komt allen!!