Junioren gaven niet op, maar moesten toch buigen voor DOS’46 A1

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren gaven niet op, maar moesten toch buigen voor DOS’46 A1

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van titelkandidaat Dos ’46 uit Nijeveen. De wedstrijd werd om 16:15 gespeeld in “De Marsdijkhal” in Assen. In de eerste klasse won AVO A2 haar derde wedstrijd ruim, met 26-14 werden de junioren van LDODK terug gestuurd naar Gorredijk. Als promovendus in de eerste klasse maakt onze A2 een prima indruk en staan ze zonder puntverlies bovenaan.

AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. Vorig jaar werden ze er volledig door Dos afgeschoten. Na de nipte overwinning van vorige week wilden de spelers laten zien dat ze ook tegen een topploeg als Dos ’46 een wedstrijd konden maken. Dos ’46 had de eerste twee wedstrijden in de competitie gewonnen en zal bij een zege op AVO haar koppositie versterken.

Om precies 17:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Bakker/Van Driel voor het begin van de wedstrijd. Dos ’46 kwam als vanouds uit de startblokken. Door 3 afstandsschoten en een strafworp stond er na 8 minuten een 0-4 stand op het scorebord. Er leek zich een zelfde scenario als vorig jaar af te tekenen maar na de 1-5 rechte AVO de rug. In de 12e minuut leek AVO weer op 2 punten te komen en was de stand 4-6. Dos ’46 maakte telkens wanneer AVO terug kwam, de 3 verschil weer. Tot aan de rust was het een gelijk opgaande wedstrijd. AVO probeerde dichterbij te komen en Dos ’46 schoot met scherp en bleef de afstand behouden. De laatste goal voor rust was weer van Dos ’46 12-15.

Direct na de pauze scoorde Dos ’46 de 12-16. AVO had weer moeite met de eerste minuten, binnen 2 minuten was het 12-17 en nam Dos ’46 een voorsprong van 5 goals. AVO raakte niet in paniek en door 4 goals op rij werd de stand 16-17. Er was nog een kwartier te spelen. Dos ’46 liep weer uit naar 16-20. Kon AVO weer aansluiten? Het antwoord was ja. In de 48ste minuut, twee minuten voor het einde werd het 21-22. Zou het dan weer gebeuren? Nee Dos ’46 deed wat ze al de hele wedstrijd deden, scoren op belangrijke momenten. AVO kon nog wat terug doen en uiteindelijk was de eindstand 22-25.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Prima wedstrijd gespeeld. De achterstand en het spel in het begin waren niet heel geweldig. We hebben daar bijna 10 minuten niet gescoord. Dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. Onze ploeg kwam telkens goed terug, we raakten niet in paniek. Complimenten voor onze spelers. Dos ’46 had een aantal speerpunten die op de belangrijke momenten de goals maakten. We gaan weer hard trainen en dan komen de punten vanzelf.”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 2 DECEMBER IN BENNEKOM TEGEN DVO A1!! AANVANG 16:00 UUR! KOMT ALLEN OM ONZE AVO JUNIOREN TE STEUNEN!!