Junioren komen net te kort in Bennekom

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren komen net te kort in Bennekom

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van DVO uit Bennekom. De wedstrijd werd om 16:00 uur gespeeld in Bennekom.

In de eerste klasse won AVO A2 haar vierde wedstrijd ook, met 14-19 werden de junioren van OWK verslagen. Als promovendus in de eerste klasse maakt onze A2 een prima indruk en staan ze zonder puntverlies bovenaan. Aanstaande zaterdag wacht de topper tegen Hoogkerk/Nic. A1.

AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. Vorig jaar werd er tegen de ploeg uit Bennekom thuis gelijk gespeeld en uit nipt met 1 punt verschil gewonnen. De ploeg uit Bennekom had geen wijzigingen ten opzichte van het vorige jaar. Het sterke dameskwartet bestaat uit meerdere internationals in de leeftijd onder 17 en onder 19. Wilde AVO nu al afstand nemen van de onderkant dan moest er gewonnen worden.

Om precies 16:00 uur floot de prima leidende scheidsrechter Remon Landwier voor het begin van de wedstrijd. AVO scoorde de openingsgoal. Waarna DVO direct antwoorde. De beginfase was wat rommelig en liet direct zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. AVO kwam 2 voor op 4-6 en DVO maakte weer de aansluiting. Het lukte AVO niet om echt verschil te maken. Tot 7-7. Toen maakte AVO 3 treffers op rij. Er waren nog 5 minuten te spelen tot de rust. AVO maakte toen slechte keuzes in de aanval. DVO kwam dichterbij en zette, gesteund door de domme keuzes van AVO, de ruststand op 10-10.

Direct na de pauze scoorde DVO er lustig op los en het lukte AVO niet om zich aanvallend te herpakken. Een gevolg was dat de stand na 8 minuten 14-10 was in het voordeel van DVO. Deze knappe rush van 7-0 bleek achteraf cruciaal te zijn. AVO knokte zich, zoals we inmiddels gewend zijn, weer in de wedstrijd. 14-14. En met nog 10 minuten te gaan was het zelf 14-15. Het lukte AVO niet om door te drukken. Vanaf dat moment maakte DVO gelijk en nam het steeds 1 punt voorsprong. AVO bracht 3x de stand gelijk. In de laatste 30 seconden voor het einde was DVO de gelukkige. AVO kon niet tegenscoren en leed een gevoelige nederlaag. Eindstand 19-18.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Eerste 20 minuten van de wedstrijd prima gespeeld. DVO is een stugge ploeg en op dat moment knap dat we 5 minuten voor de rust 3 los komen. Wat er daarna gebeurde moeten we goed evalueren en terugkijken. We laten DVO terugkomen in de wedstrijd en bakken er aanvallend niks meer van. Dat gestuntel van ons duurde 10 minuten. Daarna herstelden we knap, maar blijkt DVO toch de gelukkigste aan het eind. We konden hier winnen en dat hebben we verzuimd dat is erg balen. Het maakt dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag cruciaal is wil je in de middenmoot blijven.”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 9 DECEMBER DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD IN “De Marsdijkhal” TEGENSTANDER IS UNITAS A1!! AANVANG 14:45 UUR! VOORAF IS DE TOPPER IN DE EERSTE KLASSE TUSSEN AVO A2 en HOOGKERK/NIC. A1 KOMT ALLEN OM ONZE AVO JUNIOREN TE STEUNEN!!

Archief foto, Roelof Daalmeijer (RODA-Fotografie)