Junioren naar de playoffs, sensatie in Nijeveen

Home Nieuws Junioren naar de playoffs, sensatie in Nijeveen

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Dos ’46 uit Nijeveen. De wedstrijd werd om 15:00 uur in de thuishaven van Dos gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO de koppositie kon verdedigen. AVO had als koploper 18 punten op de ranglijst, Dos volgde met 17 punten. Indien AVO minimaal een punt zou halen was het gekwalificeerd voor de play-offs. Indien er gewonnen zou worden werd AVO kampioen in de hoofdklasse. Het vele meegereisde publiek zat klaar voor de kraker in de Hoofdklasse.

Om precies 15:00 uur floot het scheidsrechters koppel De Boer en Deen voor het begin van de wedstrijd. Dos’46 had een vliegende start en kwam binnen 3 minuten door 2 afstandsschoten op 2-0. In de zesde minuut liep Dos uit naar 4-1 en twee minuten later was het als 6-2 in het voordeel van de thuisploeg. Tot de 13de minuut behield Dos de voorsprong van 8-4. AVO bleef kalm en raakte niet in paniek. Ze brachten de stand terug tot 10-8 en via 11-9 werd de rust bereikt met een voorsprong van 12-9 voor de thuisploeg.

De tweede helft maakte AVO binnen 7 minuten door drie scores op rij de stand gelijk. 12-12 en het AVO publiek ging er eens goed voor zitten. Het werd 13-12 en vanaf toen stuivertje wisselen. Met nog 6 minuten op de klok pakte Dos weer de 2 doelpunten voorsprong 16-14. Weer was het AVO dat rustig bleef en de stand gelijk trok 16-16. 1 minuut en nog 50 seconden te spelen op de klok en AVO pakte voor het eerst de voorsprong 16-17. Met nog 40 seconden op de klok maakte Dos de gelijkmaker 17-17. AVO kreeg nog een aanval maar het goed leidende duo De Boer en Deen floten voor het einde van de wedstrijd. Dos ’46 – AVO eindigde in 17-17, AVO haalt een punt uit Nijeveen en plaatst zich hiermee voor de play-offs. De spelers en de in grote getalen meegereisde supporters vierden feest.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We kunnen een hele boom over deze wedstrijd opzetten. Maar belangrijk is dat we geplaatst zijn voor de play-offs. En met deze gelijke stand in Nijeveen kunnen we volgende thuis tegen KZ/Hiltex kampioen van de Junioren Hoofdklasse A worden. Daarnaast moeten we niet vergeten dat ook A2, dat wezenlijk onderdeel is van het succes ook gewonnen heeft. Die kunnen ook volgende week kampioen worden thuis. Ze spelen voor ons aan. Het is geweldig voor ons, voor onze spelers en voor onze club dat we volgende week ook ergens om spelen. We kunnen dus met 2 teams kampioen worden. Elke week wordt nu een finale voor onze junioren groep. We lopen er niet voor weg en zijn er klaar voor!”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 11 MAART IN DE MARSDIJKHAL OM HET KAMPIOENSCHAP IN DE HOOFDKLASSE AANVANG 16:40 UUR! OM 15:15 UUR SPEELT AVO A2 OM HET KAMPIOENSCHAP. KOMT ALLEN!!