Junioren pakken belangrijke punten in eerste speelronde 2017

Home Nieuws AVO Senioren Junioren pakken belangrijke punten in eerste speelronde 2017

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Korfbal League club KZ/Hiltex. Terwijl AVO A2 het moest opnemen tegen de nummer 3 in hun poule Ritola A2. Onze A2 wist een knappe 18-22 overwinning te boeken in Zuidlaren. Hiermee blijven ze koploper.

Zaterdagochtend was er natuurlijk in den lande een hoop gedoe over de ijzel en een aantal wedstrijden werden terecht afgelast. De onzen besloten na overleg met de beide chauffeurs om toch de reis naar Koog aan de Zaan te maken. Er werd besloten om eerder te vertrekken en rustig aan de reis naar Noord Holland te maken. De route ging over de Afsluitdijk om zo de ijzel te mijden. Dit lukte en een kleine 2 uur voordat de wedstrijd begon waren ze op plek van bestemming.

Om precies 15:05 floot de scheidsrechter voor het begin van deze, voor AVO, erg belangrijke wedstrijd. AVO had in de stand een voorsprong van 4 punten en zou bij een eventuele overwinning 6 punten voorsprong nemen op KZ. Die onderaan staat. Echter AVO wist ook dat KZ/Hiltex hun wedstrijden niet heel dik verloren (vaak met 1 of 2 punten verschil) en Dos’46 in Nijeveen hadden verslagen.

KZ/Hiltex kwam gelijk op voorsprong. 1-0 door een rake afstandstreffer. AVO zag dat KZ gebrand was om te winnen en via een gelijk opgaande strijd waarin KZ steeds het initiatief pakte stond er na 10 minuten spelen een 5-5 stand op het scorebord. Via 7-7 ging het naar 10-10 met steeds de voorsprong voor KZ en de gelijkmaker door AVO. Nog 5 minuten tot aan de rust en KZ kreeg vleugels. Middels drie kansen die door KZ benut werden stonden de onzen in de rust met 13-10 achter.

AVO moest orde op zake stellen. Verdedigend werden de kansen soms te makkelijk weg gegeven.

Direct in de eerste minuut van de tweede helft was het KZ dat 14-10 maakte. Via 14-11 werd het 15-11. Dit was het moment waarop AVO haar veerkracht toonde en de rug rechte. Binnen 8 minuten werd de stand naar 16-16 gelijk getrokken. AVO kwam steeds beter in de wedstrijd en met nog 8 minuten te gaan was het 17-19. Via 17-20 werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en bij een stand van 18-21 floot de goed leidende scheidsrechter Den Ouden (uit Den Haag) voor het einde van de wedstrijd. Een belangrijke overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Je weet dat het hier lastig wordt. Zeker omdat we zelf niet echt in vorm waren. Ook mede door het dikke verlies tegen Dos’46 als afsluiter van 2016 weet je dat er wat druk op staat. Niet alleen qua winnen of verliezen maar ook qua spel en vertrouwen. Dit zag je ook in de eerste helft. Daarna heeft de ploeg echt veerkracht getoond. Een terechte overwinning en qua spel en vertrouwen hebben we de opgaande lijn weer te pakken. Dit is ook goed, volgende week een lastige uitwedstrijd bij DVO en dan een aantal thuiswedstrijden waarin we wat goed te maken hebben voor ons publiek. Daar werken we naar toe. We moeten via deze weg Blauw Wit Amsterdam nog even bedanken waar we te gast waren om na onze wedstrijd hun eerste tegen Dos’46 te zien spelen. Grote klasse.”

Aankomende zaterdag 14 januari moeten de onze uit naar Bennekom. DVO A1 is daar de tegenstander. In de eerste competitieronde speelde AVO thuis gelijk tegen DVO. De wedstrijd begint om 16:15. Komt allen! U kunt daarna door naar Vriezenveen waar AVO 1 zijn wedstrijd speelt tegen Amicitia!