Junioren pakken knap de volle punten in Bennekom

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren pakken knap de volle punten in Bennekom

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Korfbal League club DVO in Bennekom. Terwijl AVO A2 het moest opnemen tegen de nummer 2 in hun poule OWK A1. Onze A2 wist in de lastige uitwedstrijd de schade te beperken en verloren met 2 doelpunten verschil. Hiermee is het onderlinge resultaat, wat telt bij gelijk eindigen in de competitie, in het voordeel van AVO. AVO A2 blijft dus koploper.

Om precies 16:15 floot de scheidsrechter voor het begin van deze, voor AVO, erg belangrijke wedstrijd. AVO heeft nog altijd de doelstelling om in de hoofdklasse te blijven en verdedigde een punt voorsprong op DVO. Indien AVO zou winnen vandaag in Bennekom zou het gat met DVO drie punten zijn. Bijkomend voordeel is dat er dan volgende week (21 januari om 15:30 uur in de Marsdijkhal) tegen koploper Groen Geel om de bovenste plekken gespeeld kan worden. Een mooie wedstrijd om de punten in het vooruitschiet. Echter DVO A1 is een taaie ploeg, daar win je niet zomaar van. Thuis in de Marsdijkhal werd het 22-22. Reden voor AVO om vandaag alle zeilen bij te zetten. DVO kwam binnen 3 minuten op een 2-0 voorsprong en pas in de vijfde minuut kon AVO wat terug doen. Er ontpopte een herkenbare eerste helft. Destijds in de Marsdijkhal nam DVO ook steeds de voorsprong en knokte AVO zich terug. Via 7-7 met nog 2 minuten voor de rust nam AVO voor het eerst het initiatief. 7-8 Rust.

Na rust was het DVO dat direct met 3 treffers de stand omboog naar 10-8. AVO gaf geen kik en door een rake vrijebal scoorde het de 10-9. Via 11-9 werd het 12-10. Met nog 10 minuten te spelen maakte AVO door een doorloopbal en afstandsschot 12-12. Tot 14-14 werd er om en om gescoord. Er waren nog twee minuten te gaan. AVO maakt 14-15. Een goede steal in de verdediging en een prima aanval leverde een 14-16 voorsprong op. Weer kon DVO geen score produceren door het sterke verdedigende werk van de Assenaren. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde AVO de 14-17. De goed leidende scheidsrechter Kamphuis floot voor het einde van de wedstrijd. Een belangrijke overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Je weet dat het hier lastig wordt. Zeker omdat we bij een aantal van onze spelers wat pijntjes hadden. Qua spel hebben we na de kerst weer de lijn naar boven ingezet. DVO is een stugge goeie ploeg. Dat zie je ook terug in het aantal goals wat wij maken. Dat is niet heel veel, wel genoeg om vandaag te winnen. Mede omdat we verdedigend de zaakjes goed op de rit hadden. Nu hebben we eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Bijzonder gaaf dat koploper Groen Geel juist op dit moment op bezoek komt. Uit hebben we daar met 1 verschil nipt verloren. Dat wordt een zware wedstrijd zeker omdat wij met een aantal blessures zitten. Maar we willen graag een goede wedstrijd neerzetten voor ons thuispubliek.”

Aankomende zaterdag 21 januari om 15:30 uur speelt AVO A1 thuis tegen Groen Geel. Inzet is dan de koppositie in de junioren Hoofdklasse. Groen Geel is de trotse koploper met 12 punten. AVO volgt met 10 punten. Komt allen naar de Marsdijkhal!