Junioren winnen in thriller van Groen Geel

Home Nieuws AVO Senioren Junioren winnen in thriller van Groen Geel

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen landskampioen en koploper in de hoofdklasse Groen Geel uit Wormer. AVO A2 speelde hiervoor een prima wedstrijd en op weg naar het kampioenschap werd Hoogkerk A2 probleemloos opzij gezet 29-8.

Om 15:30 uur floot scheidsrechter van Ieperen voor het begin van de wedstrijd. Het publiek was weer ruimschoots aanwezig in de Marsdijkhal. AVO heeft nog altijd de doelstelling om in de hoofdklasse te blijven maar als het vandaag de punten in eigen huis zou kunnen houden is er ook bovenin alles mogelijk. AVO zou bij een eventuele winst gelijk in punten met de koploper kunnen komen en dus mede bovenaan staan in de junioren Hoofdklasse.

AVO kwam als een speer uit de startblokken en maakte door 2 rake afstand schoten en een vrije bal de 3-0. Via 4-2 sloot Groen Geel aan. Het niveau tot de 8-8 was bij beide ploegen enorm hoog. Zowel qua spel als qua schotpercentage. De laatst 10 minuten voor de rust zakte het aan beide kanten iets in en waren de doelpunten duur. 10-11 rust.

Na rust bleef het stuivertje wisselen. Via 11-11 nam Groen Geel het initiatief 11-13. AVO knokte terug naar 13-13. Weer was het Groen Geel dat met een afstandsschot en strafworp de voorsprong nam. 13-15. AVO had het antwoord paraat en kwam langszij 16-15. Via 18-17 nam AVO het heft in handen. 21-18 en er waren nog 5 minuten te spelen. Het publiek ging er goed voor zitten. AVO had moeite om te scoren in deze fase. Groen Geel sloop dichterbij. Op 21-21 was de spanning om te snijden. Via een rake vrijebal maakte AVO de winnende treffer en de Marsdijkhal sprong op de banken 22-21. Het goed leidende scheidsrechters koppel Van Ieperen en Pannen floot voor het einde van de wedstrijd. Een mooie overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ik denk dat we nu zo goed als veilig zijn. Onderin wordt het lastig om nog een ploeg te vinden die op 12 punten komt, zonder dat er een andere ploeg onder ons ook 12 punten heeft. Ze moeten nog tegen elkaar. Bovenin doen we gewoon mee en gaan proberen dat zo lang mogelijk vol te houden. Dat hebben onze junioren verdiend. We bekijken het van week tot week. Zaterdag moeten we uit naar AW/DTV daar hebben we nog nooit gewonnen in de afgelopen drie jaar Hoofdklasse. Een geduchte tegenstander.”

Aankomende zaterdag 28 januari om 13:30 uur speelt AVO A1 een uitwedstrijd in Amsterdam tegen AW/DTV. Kunnen ze de gedeelde koppositie in de Hoofdklasse vasthouden? Komt allen! U kunt daarna door naar Groen Geel Wormer, hier speelt AVO 1 de belangrijke wedstrijd in de Overgangsklasse.