Junioren winnen van koploper Dalto door sterke eerste helft

Home Nieuws Junioren winnen van koploper Dalto door sterke eerste helft

Afgelopen zaterdag stond voor onze junioren de thuiswedstrijd tegen (mede)koploper Dalto op het programma. Door de resultaten van de afgelopen weken, was dit een wedstrijd waar het er op aankomt wil AVO meedoen om een plek in de play-offs. Indien er van Dalto verloren zou worden was dat sprookje zo goed als uit. Hoe anders verliep het in een volle Marsdijkhal.

Om precies 16:30 uur floot scheidsrechterskoppel Meiling en Kelly voor het begin van de wedstrijd. AVO liet direct zien dat ze er alles aan zouden doen om deze wedstrijd te winnen. 2-0 binnen 3 minuten. In de zevende minuut was de stand 5-2 in het voordeel van AVO. Een minuut later was het 5-4. Op dat moment lieten de AVO dames van zich horen en brachten eigenhandig door 6 goals op rij de stand naar 11-4. Dalto deed wat terug via een raak afstandsschot 11-5. AVO was nog niet klaar en maakte nu een serie van 4 goals 15-5. In de laatste 3 minuten van de eerste helft was AVO niet geheel scherp door de onverwachte grote voorsprong. Er werd gerust met een 16-8 stand in het voordeel van AVO.

De tweede helft gaf een ander beeld. In de eerste 10 minuten werd er moeizaam gescoord. Na 10 minuten in de tweede helft stond er een 19-10 tussenstand. De daaropvolgende 10 minuten waren in zijn geheel voor Dalto. Vier goals op rij bepaalde een tussenstand van 19-15. Het was echter AVO dat 7 minuten voor het einde de 20-15 maakte. Binnen 3 minuten probeerde Dalto er nog een wedstrijd van te maken 21-19. De laatste 1,5 minuut ging in en AVO maakte door een afstandstreffer de drie verschil. Een vrije bal voor Dalto in de laatste seconden van de wedstrijd bepaalden de eindstand op 22-20. Het goed leidende duo Meiling en Kelly floten voor het einde van de wedstrijd. AVO kan zich opmaken voor een spannende laatste fase in de competitie.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “De eerste helft was prima korfbal. We hadden ons goed voorbereid en wisten hun speerpunten uit te schakelen. Zelf waren we scherp en zaten we goed in de afronding. We haalden een hoog niveau. De tweede helft weet je dat er verschillende factoren meespelen. Je staat dik voor, je doet dan mee om play-offs en je weet dat Dalto alles of niets gaat spelen. Eigenlijk kom je in de tweede helft maar 10 minuten in de problemen. Dat is een goed leermoment. Het is knap dat we in de laatste 5 minuten gewoon weer orde op zaken kunnen stellen. Of we nu voor play-offs gaan? Ach we moeten nog uit naar Nijeveen en spelen thuis tegen KZ. Volgens mij hebben we 1 of 2 punten nodig in deze 2 wedstrijden. Het zou voor de groep en de vereniging fantastisch zijn als het lukt. Maar we moeten ook realistisch zijn. We winnen veel wedstrijden met 1 of 2 verschil, die kun je ook verliezen. Dus de winst van vandaag wil niet zeggen dat je van Nijeveen wint of van KZ. Uit bij KZ hadden we het erg lastig. We gaan nu genieten van de punten en zien het na de vakantie wel.”

Onze AVO junioren hebben nog 2 punten nodig om de play-offs te halen. Ze spelen nog 2 wedstrijden en de eerste is op 4 maart uit in Nijeveen tegen Dos ’46 aanvang 15:00 uur. Komt allen!