Korfbalverenigingen in actie voor de Voedselbank!

Home Nieuws Korfbalverenigingen in actie voor de Voedselbank!

Wij zijn op zoek naar één of meerdere vrijwilliger(s) die de bovengenoemde actie zouden willen coördineren.

 

Wat houdt de actie in?

De actie gaat om het inzamelen van gezonde, houdbare voeding. Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank neemt ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Samen kunnen we daar wat aan doen. Met onze vereniging kunnen we aansluiten bij de inzamelingsactie voor de Voedselbank en kunnen we zo ook gezinnen helpen in onze regio!

 

Hoe ziet zo’n actie eruit?
Met de leden van AVO verzamelen we in de maand april zoveel mogelijk lang houdbaar en gezond voedsel, wat we dan kunnen opslaan, bijvoorbeeld in de kantine. We kunnen zelf bepalen of we de hele maand april gaan inzamelen of dat we enkele weken kiezen. Mocht de kantine geen goede mogelijkheid zijn om het voedsel tijdelijk op te slaan, dan kunnen we ook de lokale supermarkt of een andere vereniging vragen of zij met ons willen samenwerken door ruimte beschikbaar te stellen. De Voedselbank in onze regio zal er voor zorgen dat het voedsel bij de vereniging of inzamellocatie wordt opgehaald.

 

Welkom in de sport
We hopen met deze actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. Daarom vraagt de KNKV iedere vereniging die meedoet aan de actie om in de gevulde kratten een uitnodigingskaart te stoppen om kosteloos een of meerdere sportlessen /-trainingen mee te komen doen.

Gaat AVO mee helpen om het verschil te maken voor gezinnen in onze regio? Dat zou super zijn! We moeten ons dan als vereniging aanmelden vóór vrijdag 17 maart a.s.

Na aanmelding ontvangen we meer informatie over dit initiatief, waaronder de contactgegevens van de lokale Voedselbank voor afstemming rondom de organisatie, een kant en klaar pakket met communicatiemiddelen, voorbeeld uitnodigingskaart voor één of meerdere gratis sportlessen/-trainingen bij onze vereniging en tips voor de organisatie. Zodra we ons hebben aangemeld kunnen we aan de slag met de voorbereidingen.

Het zou heel fijn en mooi zijn, als iemand deze actie vanuit AVO op zou willen pakken en wil coördineren. Uiteraard zullen wij als Bestuur onze volledige medewerking geven en de helpende hand bieden. Voor vragen of aanmelding als vrijwilliger kun je bij mij terecht. Zie onderstaande contactgegevens.

 

Ik hoop op vele aanmeldingen, zodat we iets kunnen betekenen voor de gebruikers van de Voedselbank in onze regio.

 

Namens het Bestuur

Bouke Heijda,

Tel 06-27225031

Email: penningmeester@avoassen.nl