Ondanks de fysieke ongemakjes wint AVO E2

Home Nieuws Ondanks de fysieke ongemakjes wint AVO E2

Voor de op één na laatste wedstrijd van de zaalcompetitie moest onze E2 zaterdag 17 februari aantreden tegen HHCombi E1. De uitwedstrijd was met 10-13 gewonnen, dus in eigen Kloosterveste moest een positief resultaat mogelijk zijn. Het team was niet topfit (wat griepachtige verschijnselen), maar stond om 9:00 uur gewoon op volle sterkte aan de afworp.
De wedstrijd begon met Cas, Karsten (aanvoerder), Loïs P en Loïs W in het veld en Iris op de bank. HHCombi begon goed aan de wedstrijd en wist al na een halve minuut op voorsprong te komen. AVO begon deze wedstrijd niet echt scherp, hetgeen een minuut later zelfs resulteerde in een tweede HHCombi-doelpunt. Langzaam kwam AVO wat beter op gang en werden er aanvallen opgezet. Toch was het HHCombi dat de voorsprong uitbreidde naar 0-3. Halverwege dit eerste kwart zette Karsten ook AVO op het scorebord door er 1-3 van te maken. AVO trok het spel naar zich toe en stelde Cas in staat om uit een mooie aanval een even zo mooi doelpunt te scoren: 2-3. Vlak voor het verstrijken van de eerste 10 minuten was het wederom Cas die scoorde en zo de stand naar 3-3 gelijk bracht.
Voor het tweede kwart ging Cas naar de kant en kwam Iris in het veld. AVO begon het spel te dicteren en wisselde mooie aanvallen af met goed verdedigingswerk. Na een paar minuten spelen kreeg Iris in vrije positie op behoorlijke afstand van de korf de bal in handen. Ze kreeg de tijd om zich te concentreren en scoorde fraai de 4-3. Een minuut later was het Loïs W die een mooie combinatie af wist te ronden met een volgend AVO-doelpunt en zo de voorsprong vergrootte naar 5-3. Ook HHCombi deed natuurlijk verwoedde pogingen om weer eens te scoren, maar telkens wist de AVO-verdediging dit te voorkomen. Met nog zo’n 3 minuten te spelen kreeg HHCombi een strafworp toegekend, maar wist deze niet te benutten. De bal werd door AVO goed afgevangen en binnen 10 seconden liet Karsten de bal aan de andere kant in de HHCombi-korf verdwijnen en bracht zo de stand op 6-3. In de laatste minuut voor de rust lukte het ook HHCombi weer om te scoren en de ruststand op 6-4 te zetten.
Na de rust kwam Cas weer in het veld en ging Loïs W naar de bank. AVO speelde geconcentreerd, maar wist niet te voorkomen dat het eerstvolgende doelpunt voor HHCombi was, 6-5 dus. Ondanks het goede spel van AVO lukte het maar moeilijk om tot scoren te komen. Ook het Hooghaler team lukte het, door goed verdedigend spel van AVO, niet om te scoren. Toch wist uiteindelijk eerst Karsten met een doelpunt de voorsprong te vergroten naar 7-5 en rondde vervolgens Loïs P in de laatste halve minuut van dit kwart een snelle AVO-uitval af met een mooi doelpunt: 8-5.
Voor het laatste kwart ging Loïs P naar de bank en kwam Loïs W weer in het veld. Het spel ging op en neer en werd dit kwart vooral gekenmerkt door goed verdedigend spel aan beide kanten. De doelpogingen waren spaarzaam en met de doelpunten was het nog minder. Het lukte halverwege dit kwart alleen Loïs W om uit een mooie doorloopbal nog een keer te scoren en zo de eindstand te bepalen op 9-5 in het voordeel van AVO.
Ondanks de fysieke ongemakjes bij ons AVO-vijftal werd het uiteindelijk toch een mooie overwinning.
Ook de afsluitende strafworpenserie leverde een overwinning voor de onzen op. Door doelpunten van achtereenvolgens Karsten, Cas, Loïs W en Iris werd het hier door 2 tegendoelpunten van HHCombi een 4-2 overwinning.