Resultaten oefenwedstrijden van AVO geven vertrouw

Home Nieuws Resultaten oefenwedstrijden van AVO geven vertrouw

Met vier goede tot zeer goede oefenwedstrijden in de afgelopen week liet de selectie van AVO zien dat ze op de goede weg zijn. En dat is nodig want volgend weekend begint de korfbalcompetitie.

Donderdagavond speelde AVO 2 tegen Ritola 2. Beide teams komen dit jaar weer uit in de reserve eerste klasse. Het werd een spannende partij waarbij AVO 2 de handen vol had aan de tegenstander. Er werd om en om gescoord waarbij AVO in de eerste helft meestal een doelpunt achter liep. De ruststand was echter 10 – 8 in Asser voordeel. Ook na de rust bleef het spannend en wist Ritola de Assenaren op de voet te volgen. Na twintig minuten was de tussenstand 15 – 14. Na 16 – 16 en met nog dertien minuten te gaan scoorde AVO zesmaal op rij en bracht de eindstand op 22 – 16.
Zaterdag speelde AVO 2 tegen SCO 2 dat, een klasse hoger, uitkomt in de Reserve Overgangsklasse. Een pittige opgave waarin na een 12 – 13 ruststand AVO 2 weer helemaal wist terug te komen en met nog twintig minuten te spelen was de stand 20 – 19. Een sterke slotfase van SCO bracht hen uiteindelijk de overwinning, 22 – 26. Aangezien de selectie door blessures en vakantie nog niet compleet is, moesten in beide wedstrijden een drietal junioren het team opvullen en zij deden dat uitstekend. De uitstraling en de mentale instelling van AVO 2 in deze oefenwedstrijden geven vertrouwen in de competitiestart.

Ook AVO 1 speelde twee oefenwedstrijden en wel tegen de eerste team van Ritola op donderdag en zaterdag tegen SCO 1. De wedstrijd tegen de sterke Eersteklasser uit Zuidlaren werd een waar spektakelstuk. Voordat AVO van de schrik bekomen was, stond het Asser team met 1 – 4 achter. AVO krabbelde wel weer op maar had grote moeite om de achterstand in te lopen. Dit overrompelende begin drukte een stempel op de gehele wedstrijd. Na 3 – 8 achter, al na acht minuten, hervond AVO het ritme en was bij de rust bijna terug bij de stand 12 – 13. Na de rust had AVO de zaakjes verdedigend beter voor elkaar en wist moeizaam een 24 – 21 voorsprong te nemen. Ritola leek geknakt en het hoofd in de schoot te hebben gelegd. Maar zes minuten later waarin AVO niet scoorde, was de stand echter toch weer omgedraaid naar 24 – 26. In de laatste vier minuten persten de Assenaren er nog eens zes doelpunten uit tegenover twee voor Ritola, eindstand 30 – 28.
Zaterdag speelde AVO 1 de laatste oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser SCO 1 uit Oldeholtpade. Het is de ambitie van AVO om ook op dit niveau te gaan korfballen. Daarvoor moet dit seizoen dan wel het kampioenschap worden behaald. In een goede eerste helft kon AVO 1 goed bijblijven en die periode werd bij de stand 9 – 10 afgesloten. In de eerste zes minuten van de tweede helft breidde SCO haar voorsprong uit naar 10 – 14. Maar AVO toonde veerkracht en wist vanaf de stand 11 – 15 de score om te buigen naar 17 – 15. Een spannend laatste kwartier volgde waarin AVO met goede aanvalsacties de gasten onder druk zette en doorstootte naar de stand 22 – 17. In de laatste vijf minuten werd de eindstand bepaald op 23 – 20.

AVO 1 en AVO 2 hebben laten zien waartoe zij in staat zijn en ook dat de mentaliteit en de wil om te winnen veel mogelijkheden biedt. Wij mogen blij zijn met onze nieuwelingen in de AVO-YUME-selectie. Hiermee is de selectie voor het komende seizoen, hoewel die zaterdag nog niet bekend was, behoorlijk verjongd en beschikt AVO over een groep met veel ervaring en jeugd met talent. Het toont ook aan dat de jeugdopleiding, met de strategie om de AVO-jeugd al tijdig bij de seniorenselectie te betrekken, prima georganiseerd is.
Al met al ligt een zeer nuttige oefenperiode achter ons en zien we de competitie met vertrouwen tegemoet. Maar het echte werk, de competitie, begint nu. Zaterdag 2 september voor AVO 1 om 15:30 uur in Assen tegen Wit-Blauw/Green Organics 1 uit Kampen dat vorig seizoen in de Overgangsklasse B als tweede eindigde. Dus maak je borst maar nat.
AVO 2 speelt zondag 3 september om 14:30 uur ook thuis en dan tegen Nic./Alfa-college 4 uit Groningen. Vorig seizoen verloren wij thuis van dit team.