Selectie heeft het moeilijk met tweede helft veldseizoen

Home Nieuws AVO Senioren Selectie heeft het moeilijk met tweede helft veldseizoen

De Hoeve 1 – AVO 1, 14 – 14 (14-04-2018)

De overgang van de zaalcompetitie naar de veldcompetitie is bij AVO 1 nog niet zo soepel verlopen. Na de thuisnederlaag vorige week waren de Assenaren er op gebrand om in de uitwedstrijd tegen De Hoeve te laten zien dat die nederlaag een grote vergissing was geweest. Opnieuw werd gespeeld zonder Joss Abbingh en Marije Lunshof. Na de 2 – 0 voor de thuisclub stootte AVO door naar een 2 – 3 voorsprong. Er werd aan beide kanten hard gewerkt en goed druk gezet op de aanvallers en dat leverde niet veel doelpunten op en zo bleven de teams in elkaars schaduw. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kon AVO wat afstand nemen wat een magere 6 – 8 tussenstand bij het rustsignaal opleverde. In de zesde minuut na de rust werd een doorloopbal van AVO onreglementair verdedigd, maar de toegekende strafworp werd helaas gemist. Direct daarop scoorde De Hoeve wel en in plaats van 6 – 9 werd het 7 – 8. AVO had op dat moment ook het betere van het spel maar benutte de kansen niet om de voorsprong uit te bouwen. Integendeel, de thuisclub kwam terug tot 9 – 9 en zij namen het initiatief over en kwamen via 9 – 10 toch op een 12 – 10 voorsprong. In de laatste tien minuten naar het slotsignaal was de aanvallende dreiging van de thuisclub hoog en kon AVO haar kansen niet afronden. Met nog een minuut of drie te gaan en bij een 14 – 12 achterstand zag het er voor de Assenaren niet goed uit. Toch veerde AVO op door in de slotfase tweemaal te scoren en de gelijkmaker op het bord te zetten. De doelpuntenmakers aan Asser zijde waren deze middag; Marlou Kuiper 5x, Viola Bebingh 4x, Marko Dolsma 3x, Daniël Zonderman en Bas Lammerts beiden 1x. Volgende week zaterdag 21 april speelt AVO 1 thuis tegen De Wâlden 1. De aanvang van deze wedstrijd aan de Martin Luther Kingweg is om 15:30 uur. Komende woensdagavond speelt AVO 1 om 20:00 uur uit tegen Drachten/Van der Wiel 1 in een kwartfinale om de Jan Mulderbeker.

AKC (Al) 2 – AVO 2, 20 – 18  (15-04-2018)

Zondagmiddag liep AVO 2 in Almelo tegen een nederlaag aan in de wedstrijd tegen AKC 2. De thuisclub had de punten nog hard nodig om uit de onderste regionen op de ranglijst te geraken. Voor AVO was winst ook belangrijk want dan kon de koppositie worden overgenomen. De thuisclub nam al in de eerste minuut het initiatief en het duurde even voordat AVO de gelijkmaker liet noteren en vanaf dat moment ging het scoren vrijwel gelijk op tot de stand 7 – 6. Helaas miste AVO bij die stand een toegekende strafworp waartegenover AKC bijna direct tweemaal wist te scoren, 9 – 6. Tot de rust was AKC wat scherper in de afronding en zo gingen beide teams bij de stand 12 – 8 de rust in. Al snel in de hervatting scoorden de Assenaren tweemaal en leek het er even op dat zij door konden drukken. Maar dat kwam er helaas niet van en AKC hervond zich en liep weer wat verder uit. Toch gloorde er hoop toen AVO de score bij 14 – 14 weer op gelijke hoogte bracht. Met nog ruim twintig minuten te spelen was er nog van alles mogelijk. Die opleving bij AVO gaf de thuisclub echter vleugels even later was het zelfs 17 – 14 en moest AVO opnieuw in de achtervolging. Na 20 – 16 liepen de Assenaren nog wel twee doelpunten in maar de tijd die nog restte was te kort. Door deze nederlaag en met de andere uitslagen in deze klasse van dit weekend staat AVO 2 nu op de tweede plaats, één punt achter koploper Mid-Fryslân 2. Met nog vier wedstrijden voor de boeg, waarin o.a. de uitwedstrijd tegen de koploper heeft AVO 2 haar kansen nog geheel in eigen hand. De doelpuntenmakers van deze middag waren; Marlou Kuiper, Bas Bleumer, Jostein Scheffer, allen 3x, Marijke Popken, Jesse Sijbring en Bas Lammerts, allen 2x, Laura Sloot, Maaike Koster en Riccardo Sloot, allen 1x. AVO 2 speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 21 april thuis tegen De Wâlden 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Martin Luther Kingweg.