Selectie heeft off-day in Groningen!

Home Nieuws Selectie heeft off-day in Groningen!

Voor de selectie van AVO stond er afgelopen weekend de tweede uitwedstrijd van deze zaalcompetitie op het programma. Onze selectie ging op bezoek naar Groningen om te spelen tegen de glorie club van weleer; Nic. AVO 2 zou het in het Alfa Collega opnemen tegen Nic. 3 waarna de eerste teams elkaar zouden bestrijden.

AVO 2 speelde vanaf het begin een moeilijke wedstrijd. Het liep direct tegen een achterstand op en kon gedurende de wedstrijd de achterstand niet ombuigen. AVO was niet bij machte om de speerpunten van de Groningers uit te schakelen. Nic. 3 won verdiend met 26-19.

De wedstrijd van AVO 1 stond in het teken van meten. Gezien de uitslagen waren de ploegen op papier aan elkaar gewaagd. Beide teams willen strijden in de middenmoot.  AVO had 2 punten meer dan de Groningers, die bij winst gelijk op de ranglijst konden komen met de Assenaren.

Om precies 20:00 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Keus en zijn assistent Snitselaar voor het begin van de wedstrijd. AVO begon met het spelen van prima aanvallen en het creëren van veel kansen. Nic kreeg geen vat op het spel, maar doordat AVO verzuimde om de bal door de korf te gooien kwam Nic. op 1-0. Bij 2-2 was het Nic dat veel zuiverde schoot dan AVO dus voor het eerst 2 goals uitliep. 4-2. AVO speelde de eerste 20 minuten zeker niet slecht maar het was Nic dat geheel terecht de voorsprong met rust pakte 13-9.

In de tweede helft hoopte het grote meegereisde AVO publiek dat AVO kon herstellen. Niet bleek minder waar. Nic. scoorde direct 2 knappe doelpunten, AVO scoorde direct 2 tegen. 15-11. Dit was het moment waarop Nic definitief toesloeg. Twee maal maakten de Groningers een run van 3 goals en AVO zette hier 2 tegenover. Het was 21-13 en er waren nog 7 minuten te spelen. 4 doelpunten in ruim 20 minuten is te weinig om het de tegenstander lastig te maken. In de laatste 5 minuten werd er om en om gescoord. Eindstand 24-16.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Eerste helft spelen we prima korfbal. We verzuimen onszelf in beide vakken te belonen door niet te scoren. Dan wordt het een lastige avond in Groningen. Met de rust staan we terecht 4 achter, maar weten we ook dat we niet kansloos zijn. In de tweede helft lukte het wederom niet en na 10 minuten stonden we erbij en keken er naar. Het vertrouwen vloeit dan weg en ook verdedigend maken we teveel fouten. Het was echt heel slecht. Hoe we verder gaan? Gewoon hard blijven trainen ook in deze periode. Een off day is geen probleem, dat hoort er bij schijnbaar. Het is jammer dat het in Groningen tegen Nic. gebeurd. We hebben nu totaal 12 wedstrijden gespeeld en vandaag was de eerste keer dat we volledig door het ijs zakten. Die ondergrens gaan we verleggen en moeten we verleggen. Maar teleurgesteld zijn we wel. Het was waardeloos.”

OP ZATERDAG 12 JANUARI ONTVANGEN AVO 1 EN 2 DE SELECTIE VAN HEERENVEEN. DE WEDSTRIJDEN WORDEN GESPEELD IN DE KLOOSTERVESTE IN KLOOSTERVEEN. AVO 2 START OM 17:35 UUR TEGEN HEERENVEEN 2, WAARNA BEIDE EERSTE TEAMS OM 19;15 TEGEN ELKAAR GAAN STRIJDEN.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie