Selectie keert terug naar huis zonder punten

Home Nieuws AVO Senioren Selectie keert terug naar huis zonder punten

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1 – AVO 1,  31 – 28  (19-11-2017)

Een sporthal in Grou volgepakt met korfballiefhebbers was zondagmiddag getuige van een aantrekkelijke wedstrijd in de Overgangsklasse tussen thuisclub Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1 en het Asser AVO 1. Het Asser team speelde zonder Viola Bebingh, (ziek) en Marlou Kuiper, (nog niet geheel hersteld van een blessure). Hun vervangers deden het prima in een wedstrijd waarin vooral in de eerste helft geen van beide teams kans zag om afstand van de ander te nemen. Er werd in een behoorlijk tempo gespeeld en zowel M-F als AVO waren trefzeker. Ook scheidsrechter R.Meiling en zijn assistent B. Kelly voelden de wedstrijd uitstekend aan. Na tien minuten bij de stand 8 – 8 was de score praktisch gelijk opgegaan. AVO wist daarna een gat van drie doelpunten te slaan, maar acht minuten later was de stand al weer gedraaid in 14 – 12 in Fries voordeel. De rust ging in bij de stand 19 – 17. De wedstrijd lag toen nog geheel open. Na de rust lag het initiatief bij de thuisclub die al snel de 21 – 17 stand op het scorebord bracht. AVO kwam terug tot 21 – 18 en zag daarna M-F  vier keer op rij scoren, 25 – 18. Dat leek de genadeklap te worden voor de Assenaren, ook al omdat het schotpercentage van de thuisclub in de tweede helft beter was dan bij AVO. Maar AVO bleef er voor gaan om in het resterende kwartier te proberen de bakens te verzetten. Na de stand 27 – 20 werd het met nog tien minuten te spelen 27 – 23. AVO had inmiddels toch drie spelers gewisseld maar dat bracht niet meer het gewenste effect. In de slotfase verkleinde AVO de achterstand nog tot drie doelpunten. De doelpuntenmakers van AVO waren; Marije Lunshof en Joss Abbingh, beiden 9x, Marit Smit en Bas Lammerts beiden 3x, Veerle Stougie, Marlou Kuiper, Marko Dolsma en Daniël Zonderman allen 1x.

Volgende week zondag 26 november speelt AVO 1 opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen promovendus OWK 1 uit Oostwold. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Rodenburghal in Leek en begint om 14:30 uur.

Blauw-Wit (A) 4 – AVO 2,  31 – 17  (19-11-2017)

Gedetailleerde info ontbreekt nog.
Door ziekte en blessureleed bij AVO 1 speelde AVO 2 in Amsterdam een moeilijke wedstrijd tegen Blauw-Wit 4. Dit team met bijna louter ervaren voormalige selectiespelers maakte het de Assenaren erg moeilijk. De scherpte van de afstandsschoten van de thuisploeg was voor AVO 2 teveel. Maar liefst 29 van de 31 doelpunten kwamen daaruit voort. En zo leed AVO 2 een kansloze nederlaag. Volgende week zondag 26 november speelt AVO 2 in Dordrecht tegen Deetos Snel 3. Deze wedstrijd begint om 17:40 uur in de Deetos Snel-hal.