Selectie komt met 2 punten terug naar Assen

Home Nieuws Selectie komt met 2 punten terug naar Assen

Archief foto: RODA-fotografie

Phoenix 1 – AVO 1, 12 – 24    (d.d. 16-4-2017)

Al werd vorige week van koploper Groen Geel 1 verloren, toch wil AVO 1 de druk er bij koploper Groen Geel 1 wel op houden. Daarom moest zondag in Zoetermeer uiteraard wel worden gewonnen. Tegen Phoenix moest dat gezien de stand op de ranglijst kunnen, maar je weet maar nooit hoe dat na een lange reis zou uitpakken. Zonder Rianne Echten, waarvoor Marit Smit speelde werd AVO in de aanvangsfase met de neus op de feiten gedrukt. Na zeven minuten stond het al 3 – 0 voor de thuisploeg die in die fase met scherp schoot. Dat was wel even schrikken want met de harde wind dwars over het grote veld konden de doelpunten wel eens duur worden. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg AVO verdedigend meer grip op de tegenstander en begon beter te schieten. Langzaam aan kregen de Assenaren meer vat op hun tegenstander en gingen de wedstrijd controleren. Na een 4 – 2 achterstand bracht AVO de stand naar 4 – 7 waarna beide teams bij de stand 6 – 8 in Asser voordeel de kleedkamers opzochten. Een schamele score maar gezien de straffe wind wel begrijpelijk. Direct na de rust won AVO, (naar later bleek), hier de wedstrijd, want in zes minuten werd vijf keer gescoord, waarvan maar liefst vier afstandsschoten. Dus dat kon wel!, 6 – 13. Toch was het Asser kamp er nog niet gerust op. Phoenix kwam terug maar AVO bleef prima bij de les en scoorde mee en controleerde de wedstrijd helemaal. Met nog een kwartier te gaan stond de stand 8 – 16 op het scorebord. Daarna opnieuw een run van AVO van vier doelpunten in drie minuten, 9 – 20 en de wedstrijd was twaalf minuten voor het eindsignaal gespeeld.  In die laatste fase scoorde Phoenix nog driemaal tegenover vier goals van AVO. Een belangrijke overwinning waarbij vooral het oppakken van de wedstrijd door AVO direct na de rust vertrouwen geeft. Dee eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op zondag 07 mei wanneer thuis tegen Mid-Fryslân 1 gespeeld moet worden. Deze wedstrijd begint op die zondagmiddag om 14:30 uur aan de Martin Luther Kingweg. Maar eerst speelt AVO 1 woensdagavond 19 april in De Hoeve een bekerwedstrijd in kwartfinale tegen De Hoeve 1, aanvang 20:00 uur.

Wageningen 3 – AVO 2,  14 – 11   (d.d. 15-4-2017)

Wie bij het lezen van deze uitslag zou denken dat er van een spannende wedstrijd sprake was geweest, moet toch eerst dit verslag even lezen. AVO 2 had het zaterdagmiddag in Wageningen lastig tegen het derde team van die naam. Beide teams hadden natuurlijk te maken met de stevige wind en de lage temperatuur. De Assenaren werden in de eerste zestien minuten overrompeld door het scherp schietende Wageningen 3, tussenstand 6 – 1. AVO was zelf schuldig aan deze grote achterstand want door plaatsfouten werd nogal veel balverlies geleden en verdedigend werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Tel daarbij op dat het schot bij ons niet viel en de grote achterstand is verklaard. Dat veel scheidsrechterlijke beslissingen het zelfvertrouwen er ook niet groter op maakten speelde in de marge ook mee. De thuisclub bouwde tot de rust een 12 – 5 voorsprong op en Reinier, onze gelegenheidscoach, gaf in de rust tal van aanwijzingen om er in de tweede helft nog een wedstrijd van te kunnen maken.  En geloof het of niet, in het eerste kwartier liep AVO 2 in tot 12 – 8, warbij wij ook nog een strafworp misten. Het eerste doelpunt na de rust voor Wageningen viel in de zeventiende minuut, 13 – 8. Na de 13 – 9 scoorde de thuisclub haar tweede en tevens laatste doelpunt in de tweede helft, 14 – 9. Ondanks de vele kansen die AVO 2 wist te creëren en tot geluk van Wageningen 3 werd het tenslotte nog 14 – 11. Meer zat er vandaag  helaas niet in. Het is nu van groot belang om in de resterende vier wedstrijden nog broodnodige punten te pakken want anders komt de onderste streep te dichtbij. Laten we het tij keren, te beginnen in de volgende wedstrijd, thuis op zondag 07 mei tegen Mid-Fryslân 2. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur aan de Martin Luther Kingweg.