Selectie laat tegenstanders met lege handen terug keren naar huis

Home Nieuws AVO Senioren Selectie laat tegenstanders met lege handen terug keren naar huis

AVO 1 – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1, 33 – 25  (d.d. 12-02-2017)

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen koploper KVA 1, wisten de Assenaren dat er tegen de friezen ook kansen lagen. In de beginfase bleven beide teams elkaar in de score goed volgen, al was de doelpuntenproductie nog maar matig. AVO speelde ook nu weer degelijk en bij vlagen in een hoog tempo. In de eerste tien minuten hielden beide teams elkaar nog wel in evenwicht al werd er niet veel gescoord, 6 – 5. Maar AVO wist  de gasten verdedigend steeds beter onder druk te houden. Langzamerhand werden de kansen beter afgerond en zo had AVO de wedstrijd onder controle. Bij de rust stond het toch al 14 – 10 in Asser voordeel. Na de rust kwam AVO het beste uit de startblokken en nam met drie doelpunten direct meer afstand, 17 – 10. In die tweede helft was AVO veel schotvaardiger dan voor de rust, terwijl het Mid-Fryslân kon beteugelen. Het scoreverloop viel steeds gunstiger uit voor AVO. Na 27 – 20 kwamen de Friezen nog weer terug tot 27 – 23 en de gedachten gingen nog even terug naar de wedstrijd in december in Grou toen Mid-Fryslân ons na een ruime voorsprong bijna bijhaalde.

Vanmiddag kwam het gelukkig niet zo ver. De Assenaren waren in de slotfase uitstekend op schot en nog zesmaal tegenover twee doelpunten voor de gasten, 33 – 25. Met dit resultaat staat AVO 1 met nog twee wedstrijden te spelen op een goede prima plaats. De volgende, (op een na laatste), wedstrijd zal worden gespeeld in Nijverdal tegen NKC “51 1 op zaterdag 4 maart, aanvang 18:30 uur.

AVO 2 – Blauw-Wit (A) 4,  23 – 21  (d.d. (12-02-2017)

In de strijd tegen degradatie speelde AVO 2 deze zondagmiddag tegen Blauw-Wit 4. De Amsterdammers staan in de kopgroep en het zou dus een zware opgave worden om van dit zeer ervaren team te winnen. De gasten scoorden als eerste maar AVO 2 had snel een antwoord. Het was wennen aan de tegenstander en in die beginfase overheerste Blauw-Wit en na tien minuten stond het 3 – 6. Drie minuten later had AVO de stand weer gelijk getrokken, 6 – 6 en er ontspon zich een mooi kijkspel waar de teams wat scoren betreft weinig voor elkaar onder deden. AVO werkte hard en strijdlustig en wist zich voldoende kansen te scheppen om bij rust, 11 – 11 nog voldoende kansen op een goed resultaat te hebben. Na de rust kwam en de gasten door twee doelpunten al direct op 11 – 13 maar AVO maakte korte metten met de Amsterdammers en maakte gelijk. Toch raakte de thuisploeg beter ingespeeld op de gasten want na nog een tegentreffer scoorde AVO vier maal op rij, 17 – 14.vanaf dat moment kon AVO de wedstrijd controleren en had steeds direct een antwoord op een tegendoelpunt. Bij 23 – 17 en met nog vier minuten te spelen was het toch nog even billen knijpen want onze gasten kwamen terug tot 23 – 21. Gelukkig was de tijd toen tekort om de spanning nog tot een kookpunt te laten komen. Resultaat een zeer verdiende overwinning die AVO 2 een beetje lucht geeft in de stand op de ranglijst. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen waarvan de eerstvolgende op zaterdag 4 maart in Nijeveen tegen DOS “46 3, aanvang 16:35 uur.