Selectie neemt alle punten meer uit Tietjerk

Home Nieuws Selectie neemt alle punten meer uit Tietjerk

De Wâlden 1 – AVO 1, 23 – 28 (23-9-2017)

De Asser korfballers speelden voor de verandering weer eens een wedstrijd op natuurgras op het knusse veld van De Wâlden in Tietjerk. De thuisclub stond nog op nul punten en was natuurlijk gebrand op de volle winst en dat lieten zij direct in de eerste minuut al zien, 1 – 0. Het antwoord van AVO liet echter niet lang op zich wachten en drie minuten later gaf het scorebord de stand 1 – 4 aan en daarbij had AVO in de tussentijd ook nog een strafworp gemist. De thuisclub vocht voor een beter resultaat en de Assenaren probeerden de wedstrijd onder controle te krijgen door uit beter samenspel kansen te creëren. Toch werd gedurende twaalf minuten niet gescoord. Pas in de zeventiende minuut viel de 2 – 4 van de thuisclub door de korf en vanaf dat moment konden de vele toeschouwers weer doelpunten zien en daarbij had AVO steeds het initiatief. De thuisclub zag AVO steeds verder weglopen en via 3 – 8 en 5 – 12 werd het toch weer 10 – 15 bij de rust. De gretigheid waarmee De Wâlden probeerde de AVO-aanvallen te onderscheppen, leverde in de eerste helft maar liefst zeven strafworpen en twee vrije ballen op waaruit AVO wist te scoren. Ook na de thee bleef de thuisclub volharden in het nemen van verre afstandsschoten die deze middag niet het gehoopte effect opleverden. AVO speelde door haar veel betere combinatiespel haar kansen goed uit en wist de voorsprong zo te handhaven en uit te breiden. Enkele malen wanneer de aandacht bij de Assenaren wat was verslapt, kwamen de gastheren en –dames bij 15 – 17 en 18 – 21 nog wel eens dichtbij. Tenslotte sloot AVO de wedstrijd af met een verdiende 23 – 28 zege. Ook in de tweede helft kon AVO vier maal scoren uit een strafworp. De Asser doelpunten kwamen op naam van Marlou Kuiper 9x, Viola Bebingh en Veerle Stougie beiden 5x, Bas Lammerts en Jostein Scheffer beiden 3x, Roald Schoenmaker 2x en Maaike Koster 1x. De volgende wedstrijd is op zondag 01 oktober a.s. Dan speelt AVO 1 thuis tegen ZKV (Za) 1, aanvang van de wedstrijd op het AVO-complex in Marsdijk is 14:30 uur.

De Walden 2 – AVO 2, 22 – 27 (23-9-2017)

Deze middag speelde AVO 2 haar tweede uitwedstrijd in de competitie tegen het voor ons onbekend De Wâlden 2. Zij hadden één wedstrijd minder gespeeld en daarbij thuis gewonnen, (21 – 19), van Heerenveen 2.
De thuisclub opende de score al snel en zes minuten later brachten zij de 2 – 0 stand op het scorebord. AVO klampte weer aan en passeerde de Friezen, 2 – 3. Dit werd gevolgd door drie scores van De Wâlden. Dit scoreschema herhaalde zich nog enkele malen om en om en zo stond het drie minuten voor de rust 9 – 10 voor AVO 2. Door twee doelpunten van de thuisclub in de laatste drie minuten gingen zij met voorsprong de rust in, 11 – 10. Van deze elf doelpunten had de thuisclub viermaal gescoord uit strafworpen. AVO had twee strafworpen en een twee vrije ballen benut. In de tweede helft was AVO beter bij de les en maakte het de huisclub verdedigend veel moeilijker. Tot de achtste minuut waren de Friezen scorend in het voordeel, 14 – 13. Vanaf die stand kreeg AVO een overwicht en liep regelmatig uit naar een ruime voorsprong. Ondanks aandringen van de aanvallers van de thuisclub kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Via de tussenstanden 14 – 16, 15 – 18 en 16 – 22 speelde AVO 2 een kwartier voor het eindsignaal al een gewonnen wedstrijd. De uitslag was verdiend. De wedstrijd was rommelig en soms was er irritatie in het veld waartegen de scheidsrechter terecht optrad door het geven van strafworpen. Deze waren over de gehele wedstrijd gezien bijna gelijkelijk verdeeld. De laatste daad was aan de thuisploeg waardoor de wedstrijd bij de stand 22 – 27 werd afgesloten. De doelpuntenmakers waren: Bas Bleumer en Jostein Scheffer beiden 5x, Jesse Sijbring en Riccardo Sloot beiden 4x, Petra Popken en Laura Sloot beiden 3x, Marijke Popken 2x en nog één score waarbij ik niet goed heb opgelet. Volgende week, zaterdag 30 september, speelt AVO 2 thuis tegen Amicitia 3, aanvang 15:30 uur Marsdijk.