Selectie pakt de draad weer op, er werden 4 punten gepakt

Home Nieuws Selectie pakt de draad weer op, er werden 4 punten gepakt

AVO 1 – AKC (Al) 1,  30 – 27  (03-12-2017)

In de vierde competitiewedstrijd moest AVO 1 wel winnen om aansluiting bij de top te houden. Tegen AKC 1 uit Almelo was dat geen gemakkelijke opgave. AKC 1 staat bekend als en taaie ploeg met veel ervaren spelers. Ook vanmiddag had AVO daaraan een harde dobber. Na de 1 – 0 door de thuisploeg stelde AKC snel orde op zaken, 1 – 1. AVO had veel kansen nodig om tot scoren te komen, maar toch stond er na een minuut of twaalf een stand van 7 – 3 voor de thuisclub op het scorebord. Even een tegendoelpunt van AKC en direct er achteraan de 8 – 4 voor AVO en er leek al een belangrijk verschil te zijn gemaakt. Drie minuten later was het door en run van drie doelpunten van de gasten toch weer 8 – 7. AVO moest op haar tellen passen. Verdedigend zag het er bij de Assenaren op sommige momenten niet goed uit en de gasten profiteerden daarvan. Tevens wist AVO een aantal opgelegde kansen niet te benutten en kon AKC de thuisploeg op de voet blijven volgen. De Assenaren hadden teveel schoten nodig om te scoren en zo ging de rust in bij de stand 16 – 15. Wel veel doelpunten gescoord in de eerste helft, maar teveel scores tegen. In die pauze werden de zaken nog eens op een rij gezet en werd vol goede moed aan de tweede helft begonnen. In de eerste twee minuten van de hervatting scoorden beide teams ieder tweemaal, 18 – 17. Toen leek de wedstrijd voor AVO een desastreuze wending te nemen. Vier Almelose doelpunten op rij en AVO stond drie punten achter, 18 – 21. Waar AKC met scherp schoot, wist AVO alleen maar in het kielzog te blijven. Na elf speelminuten werd het zelfs 19 – 23 voor AKC. Drie minuten later was AVO enigszins terug bij de stand 21 – 23 echter direct gevolgd door een tegendoelpunt van de gasten, 21 – 24. Met nog een minuut of twaalf te spelen zag het er niet best uit voor AVO. Het scoren van AKC viel echter ruim tien minuten stil, mede door een betere verdedigende controle en het inbrengen van een tweetal wissels bij AVO. En het gebeurde. AVO kreeg loon voor haar doorzettingsvermogen en haar wil om te winnen. Wat eerst niet meer leek te lukken, ging nu wel goed, binnen zes minuten scoorde AVO zes doelpunten op rij en onder gejuich van een enthousiast publiek kwam AVO op voorsprong, 27 – 23. Met nog eens een minuut of vijf zuivere speeltijd te gaan was de overwinning zeker nog niet binnen. De Assenaren hielden echter het hoofd koel en wisten de tegenstander onder controle te houden en zo was de ontlading groot toen het scheidsrechtersduo de wedstrijd bij de stand 30 – 27 affloot. Een verdiende overwinning van een team dat niet wilde opgeven. Door dit resultaat staat AVO nu samen met twee andere teams op één punt achter op twee koplopers. De Asser doelpuntenproductie kwam van; Marlou Kuiper 10x, Marije Lunshof 5x, Viola Bebingh, Roald Schoenmaker en Joss Abbingh, allen 4x, Bas Lammerts 2x en Marko Dolsma 1x. Volgende week, zaterdag 09 december, speelt AVO 1 de thuiswedstrijd tegen De Hoeve 1. Deze wedstrijd begint om 18:15 uur in de Marsdijkhal.

AVO 2 – AKC (Al) 2,  21 – 19  (03-12-2017)

Een enigszins door blessures en ziekte gehavend AVO 2 moest deze middag de kans grijpen om niet verder achterop te raken. Tegenstander AKC 2 had al één wedstrijd meer gewonnen, maar in de veldcompetitie waarin beide teams elkaar ook ontmoetten, was de eerste thuiswedstrijd voor AVO 2 in een grote overwinning geëindigd. Maar dit AKC 2 was van een heel andere samenstelling en kaliber en AVO 2 moest vol aan de bak. En zoals verwacht ging de wedstrijd bijna gelijk op. AVO 2 nam het voortouw en AKC volgde onmiddellijk, 1 – 1. Een tussensprintje bracht de Assenaren weer op voorsprong, maar vijftien minuten later was de stand 5 – 6 in het voordeel van de gasten. Na 6 – 6 en 6 – 7 stelde AVO 2 orde op zaken door tot de rust zes doelpunten op rij te scoren en de ruststand van 12 – 7 in Asser voordeel aan te tekenen. Dat was een mooie beginstand voor de tweede helft waarin de gasten echter hun achterstand vrijwel direct verkleinden naar 12 – 10. De wedstrijd was weer en wedstrijd en AVO moest op haar qui-vive zijn. Dat was zeker nodig al lukte het AKC toch om bij 13 – 13 de gelijkmaker op het scorebord te schrijven. AVO 2 had het soms moeilijk en wist niet hoe de gasten moesten worden afgeschud. Het Asser schotpercentage was daarvoor niet hoog genoeg en zo bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Verdiend voor de Assenaren werd de wedstrijd bij 21 – 19 in hun voordeel afgefloten. Door dit resultaat is AVO 2 opgeklommen naar de grote middenmoot van vier teams op drie punten achter koploper Blauw-Wit 4. De doelpuntenmakers bij AVO 2 waren; Maaike Koster en Jostein Scheffer beiden 5x, Jesse Scheffer 4x, Bas Bleumer 3x, Angelique Dermois en Veerle Stougie beiden 2x. Volgende week, op zaterdag 09 december, speelt AVO 2 thuis tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3 uit Driebergen. Deze wedstrijd begint om 16:30 uur in de Marsdijkhal.

Harm Jan Scheepstra

Hoofdtrainer Pascal Zegwaard was afgelopen zondag ook nog op de RTV Assen te horen, waar hij geïnterviewd werd. Klik hier en luister het interview terug (vanaf minuut 31 te horen)