Selectie pakt de volle 4 punten voor eigen publiek

Home Nieuws Selectie pakt de volle 4 punten voor eigen publiek

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO de wedstrijd tegen Amicitia 1 & 2 op het programma. Op een zonnig complex in Marsdijk boekten beide AVO ploegen een TERECHTE overwinning. Voor AVO 1 was dit eindelijk de, door iedereen bij AVO zo gegunde, beloning voor het harde werk.

AVO 2 speelde een zeer gedegen wedstrijd en kwam eigenlijk nooit in gevaar. AVO nam de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. Er werden prima aanvallen gespeeld en het afrondingspercentage was op niveau. De wedstrijd werd met 18-11 gewonnen. Een mooi resultaat voor AVO 2, dat zich inmiddels bovenin nestelt in de reserve eerste klasse.

Om 15:30 uur was het de beurt aan de hoofdmacht. Puntloos was de jonge ploeg van AVO nog en wilde zij zich nog in deze competitie mengen moest er toch eens gewonnen worden.

Om precies 15:30 uur floot de prima leidende scheidsrechter Bruining, gesteund door zijn assistent de heer Menken, voor het begin van de wedstrijd. AVO schoot uit de startblokken en nam al snel een 2-0 voorsprong. Amicitia deed wat terug maar door weer 2 rake ballen van AVO was de stand na 10 minuten spelen 4-1. Amicitia knokte zich echter terug tot 4-3. AVO liep uit naar 6-3. Na de 6-4 waren het de jongelingen van AVO die door goed en snel samenspel 4x op rij de korf vonden. Amicitia kon in deze fase alleen toezien hoe AVO het spel omzette in scores. De laatste 5 minuten voor rust waren echter voor Amicitia. Via 2 scores en eentje van AVO werd er met een stand van 11-6 gerust.

Na rust werd er gelijk 2x gescoord door Amicitia. AVO scoorde ook. 12-8 na 5 minuten spelen. Waar AVO in de eerste helft een goede fase had, bleek deze nu aan Amicitia gegund. Er werd door de gasten uit Vriezenveen erg scherp geschoten en AVO wist aanvallend hier niks tegenover te brengen. Amicitia nam de leiding na een kwartier spelen. 13-14. Bij 14-15 rechte AVO de rug. De ballen werden weer afgerond en AVO nam in de laatste 10 minuten de wedstrijd weer in handen. Via 16-15 nam AVO de 2 punten voorsprong 18-16 met nog een minuut te spelen. Amicitia verzilverde nog een strafworp, maar het was AVO dat verdiend de overwinning pakte. 18-17 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het is mooi dat we na 4 wedstrijden ook een keer winnen. Denk ook dat we het betere van het spel hadden en nu de eerste fase bij de les waren. Dan loop je niet tegen een dikke achterstand aan en kun je gewoon dus wedstrijden winnen. De fase na rust hadden we net als de vorige wedstrijd een dipje. Dit pakten we gelukkig weer goed op aan het eind. We zijn aan het bouwen aan onze selectie en het is mooi dat we elke week stappen maken. Winnen daarin is mooi, maar beter worden met elkaar is belangrijker en dat doe je door hard en vaak te trainen en dit soort wedstrijden te spelen.”

AANKOMENDE WOENSDAG 10 OKTOBER OM 20:00 UUR SPEELT AVO 1 EEN BEKERWEDSTRIJD IN WOLVEGA TEGEN K.V. SIOS.

ZATERDAG 13 OKTOBER SPEELT AVO 1 UIT IN DRONTEN TEGEN ASVD 1 EN NEEMT AVO 2 HET IN ALMELO OP TEGEN AKC 2. BEIDE WEDSTRIJDEN STARTEN OM 15:30 UUR.